Prognoza

Vrijeme se ipak smiruje, ali Dalmaciji zbog obilnih pljuskova i danas prijete poplave

P. N.

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL



Nakon jučerašnjih jakih oborina – snijega u unutrašnjosti i ledene kiše, te poplava u Dalmaciji i olujnog vjetra diljem obale – vrijeme se od danas ipak malo smiruje. Oborina će idućih dana biti manje, a temperature će ponovno rasti.


Nove oborine možemo očekivati za vikend, ali također i lagani rast temperature.


DHMZ za danas najavljuje u unutrašnjosti oblačno uz sumaglicu i maglu te povremenu rosulju, a u Slavoniji mjestimice i kišu. U gorskim predjelima je još ujutro moguć slab snijeg, a u Lici i kiša koja se smrzava pri tlu. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, mjestimice uz malo kiše, a u Dalmaciji i pljuskovi s grmljavinom.




Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu umjeren sjeverozapadnjak, a još prijepodne podno Velebita bura, u južnoj Dalmaciji jugo.


Najviša dnevna temperatura od 3 do 6, na Jadranu od 12 do 17 stupnjeva Celzijevih.


Zbog jakog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a zbog snijega, poledice i mokrih kolnika otežano se vozi mjestimice u unutrašnjosti, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK). 


Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u Gorskom kotaru te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Delnica i Vrbovskog. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.