Imaju noćne more

Volonterke zgrožene zlostavljanjem kod Pule: ‘Pronašle smo kujice izjedene do krvi’

Portal Novilist.hr

Fotografije: Udruga Snoopy Pula

Fotografije: Udruga Snoopy Pula



PULA ‘Nećemo vam pričati o noćnim morama koje imamo od jučer. Nećemo vam pričati o tome da nam je srce puklo tisuću puta! Niti o užasu kad pomislimo što su ovi psi morali proživljavati sve ove godine.


O njihovom prijatelju, lovačkom psu koji je umirao raspadajući se danima. Reći ćemo vam činjenice – ovi su psi živjeli godinama u vašem susjedstvu. Jedan je umro! Rečeno nam je da je jedan od pasa slijep i bio je – jer joj se dlaka toliko slijepila oko očiju da nije vidjela’.


Ovo je objava volonterki udruge za zaštitu životinja “Snoopy-friends for life” koje su, po dojavi komunalaca, preuzele tri psa iz okolice Pule u očajnom stanju i koja je zgrozila mnoge.




Susjedi su, pričaju za Glas Istre, reagirali kada je najezda buha iz kuće i dvorišta u kojem su psi godinama živjeli, prešla na okolna dvorišta i tada se tek doznalo u kakvom su stanju jadni psi. Po nalogu komunalaca cijeli su prostor jučer raskužili djelatnici Zavoda za javno zdravstvo jer su se buhe proširile naseljem.


Kujice su, doznaje Glas Istre, nečipirane, necijepljene, nesterilizirane, nezaštićene od bilo kakvih nametnika, oronulih zubiju, izjedene do krvi od milijuna buha, prepune rana, smrdljive kao crkotine, kože toliko upaljene da ih svaki dodir boli.


– Jedna je stvarno slijepa. Dvije starice od 11 godina i jedna “djevojčica” od pet, šest godina kojoj je djetinjstvo nepovratno oduzeto. I to je sve samo na prvi pogled… niti ne znamo što nas čeka. Pitamo se dokad?


Dokad će se tolerirati ovakve stvari? Dokad ćemo mi kao građani stiskati oči i shvatiti da promijeniti nešto možemo jedino ako sami krenemo -ja, pa ti, pa naš brat, susjed, prijatelj, navele su u svojoj objavi očajne volonterke.



Dodaju da će one napraviti sve da preuzete kujice ozdrave, fizički i psihički, ali se svi zajedno moramo potruditi da se ovo ne zaboravi i da se takvim stvarima stane na kraj.


Volonterkama će za ove pse biti potrebna i financijska pomoć koja se može uplatiti na IBAN HR7924070001100133928.