Norijada

Više tisuća maturanata na zagrebačkoj norijadi, pogledajte kako izgleda Trg bana Jelačića

Hina

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ



Diljem Hrvatske maturanti slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, a na ‘norijadi’ na zagrebačkom Trgu bana Jelačića okupilo se više tisuća učenika kako bi zajedno krenuli prema parku Bundeku gdje će se zabavljati do večeri.


Maturanti su svoj dan počeli slaviti okupljanjem na Trgu, a neizostavan dio proslave su zviždaljke, ples, pjesma, brašno, alkohol, kupanje u fontani Manduševac i šarene razredne majice s natpisima poput »Naše kute životinje se plaše, zbog čega se repom više ne maše«, »Dvije ploče jedan izolator, mala moja to je kondenzator«, »Odlazak u Njemačku u obzir ne dolazi, dok zadnji kukac po Hrvatskoj plazi« te »Kruha i integrala«.



Mlade je zabavljao glazbeni program u izvedbi DJ Turk & Jocker, uz pratnju Jakše Jordesa na saxofonu, animatora Marka Petra Oreškovića i Lea Milea.




U 12 sati, maturanti i glazbenici u povorci su krenuli prema Bundeku, gdje će im se pridružiti još dvije tisuće maturanata, a program će trajati do 21 sat.


U glazbenom djelu programa na Bundeku sudjelovat će Turk The DJ, Phillip J & Monks, Domagoj Ivanković (Sax), Kings band live, DJ Vilim Haramina, DJ Go Cut & Domagoj Ivanković te kao specijalno iznenađenje Indira Forza.


U parku će cijelo vrijeme dežurati zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa bit će osigurane pojačane linije javnog gradskog prijevoza.