Bivši ministar

Veljko Ostojić postao predsjednik Skupštine Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske

Andrea Bralić



RIJEKA Veljko Ostojić, bivši ministar i direktor Hrvatske udruge turizma (HUT) izabran je za predsjednika Skupštine Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH).


Na istoj sjednici je izmijenjen i sastav Izvršnog odbora UPUHH-a, čiji su članovi postali direktori ljudskih potencijala i direktori operacija članova udruge.


Izmjene će omogućiti UPUHH-u da se operativnije bavi pitanjima razvoja hotelijerske struke s naglaskom na edukaciju i zapošljavanje, kao i pitanjima kategorizacije i standardizacije u hotelijerstvu.




Ovim izmjenama završeno je repozicioniranje unutar sustava turističkih udruga sa HUT-om kao krovnom udrugom sektora koja obuhvaća najveće udruge turističkog sektora, UPUHH i Kamping udruženje Hrvatske, te 13 vodećih hotelijerskih grupacija koje posluju u Hrvatskoj. Obje udruge se nastavljaju se baviti stručnim pitanjima hotelijerskog i kamping sektora te pitanjima razvoja, dok će se HUT baviti strateškim pitanjima turizma kao najvažnije hrvatske industrije koja nosi 20 posto BDP-a i više od 10 posto zaposlenosti u Hrvatskoj.