Nema više dodatnog plaćanja

Vargin plan za ”pravilo sljedećeg dana”: Zubari će pacijentima morati izdavati predračun

Ljerka Bratonja Martinović

Pacijenti bi trebali dobiti  i plan terapije te znati na što imaju pravo kao osiguranici HZZO-a, a koje dodatne usluge, ako se na njih  odluče, moraju platiti i po kojoj cijeni



ZAGREB -  Kako bi se stalo na kraj sukobima pacijenata i zubara oko toga koje usluge pokriva zdravstveno osiguranje, a koje ne, i je li iznos koji pacijent plati u ordinaciji dentalne medicine opravdan, u iduća dva mjeseca uvest će se tzv. nova obveza doktora dentalne medicine da pacijentu prije početka radova pismeno izloži plan terapije s predračunom.


  Riječ je o tzv. pravilu sljedećeg dana (»next-day rule«), poznatom u ostatku Europe, koje obvezuje liječnika da prije početka terapije pacijentu sastavi ponudu s detaljnim planom terapije. Tako bi pacijenti točno znali na što imaju pravo kao osiguranici HZZO-a, a koje dodatne usluge, ako se na njih odluče, moraju platiti i po kojoj cijeni. Terapija, kaže to pravilo, ne smije započeti isti dan, kako bi pacijent imao dovoljno vremena proučiti plan liječenja s predračunom i donijeti najbolju odluku.


  Kako objašnjava Željko Rotim, predsjednik Povjerenstva za dentalnu medicinu Ministarstva zdravlja, time će se onemogućiti optužbe pacijenata da su preplatili neku zubarsku uslugu ili da im je doktor neopravdano naplatio nešto što pokriva košarica dentalnih usluga na koju imaju pravo preko HZZO-a.




  – To je način da zaštitimo pacijente, ali i raščistimo dvojbe oko toga na što pacijenti imaju pravo. Činjenica je da u dentalnoj medicini hrvatski pacijenti imaju najviša prava u regiji, a u vrhu smo i na razini Europske unije. U drugim državama košarica dentalnih usluga ograničena je određenim novčanim iznosom, a kod nas nema nikakvih ograničenja, pa je liječnik pacijentu koji 20 godina nije bio kod zubara dužan besplatno izliječiti sve zube i napraviti protetske nadomjestke – navodi Rotim.


  Dok se građani često žale da im zdravstveno osiguranje ne pokriva gotovo nikakav trošak zubarskih radova, u Ministarstvu zdravlja, naprotiv, tvrde suprotno. Svako stanje koje zahtijeva odlazak zubaru ima besplatnu varijantu liječenja koju pokriva HZZO, a usluge izvan osnovne košarice moraju se platiti. U slučaju sumnje da je zubar naplatio uslugu koju pokriva HZZO, kao što je čišćenje kamenca i poliranje zuba, pacijent s računom treba otići u HZZO i dobit će povrat novca.


  Iz Ministarstva zdravlja najavljuju i pojačane preventivne aktivnosti u području zdravlja zubi, kako bi se postiglo da svako dijete dođe na prvi pregled prije navršene treće godine života, a u školama i vrtićima će se obavljati pregledi i fluoridacija zuba.