Apel

VELIKI TROŠKOVI LIJEČENJA Devetogodišnjoj teško bolesnoj Eni Škoda s Paga i dalje je potrebna pomoć dobrih ljudi

Suzana Bandić

Foto Facebook

Foto Facebook



ZADAR – Devetogodišnjoj teško bolesnoj Eni Škoda iz Povljane na otoku Pagu i dalje je potrebna pomoć dobrih ljudi u financiranju liječenja u bečkoj klinici “Orthopaedisches Spital Speising”, gdje joj je prošli tjedan skinut gips i postavljena ortoza. Roditelji njezino liječenje, jedinu opciju da prohoda, moraju financirati sami, a troškovi posljednjeg zahvata premašili su prvotnu procjenjeni iznos od pet tisuća eura. Enini roditelji taj iznos ne mogu podmiriti, a čeka ih i novi trošak 4. listopada kad je djevojčica mora u Austriju na kontrolu.  



Donacije nužno potrebne za nastavak liječenja 9-godišnje djevojčice u inozemstvu moguće je uplatiti na žiro račun: Ena Škoda, IBAN HR4624020063102794848, poziv na broj HR02-3102794848. Opis plaćanja: Donacija za Enu Škoda. Za donacije iz inozemstva otvoren je devizni račun: Ena Škoda, IBAN:HR8824020063209039065


SWIFT/BIC: ESBCHR22





– Na otpustu iz bolnice troškovi i smještaj iznosili su više nego što su bili najavljeni. Smještaj u bolnici bez jelovnika za Enu je iznosio 1,636 eura, dok je meni kao majci – pratnji roditelja uz dijete iznosio 32,01 eura bez jelovnika. Nakon otpuštanja iz bolnice morali smo se javiti u Pohlig firmu za ortoze gdje su Eni napravili ortozu po mjeri. Cijena ortoze iznosila je 4,204,39 eura zajedno sa cipelama. Za ortozu smo odmah morali platiti 1,000 eura, a ostatak su nam odobrili da platimo u ratama po 1,000 eura najkasnije do 5. u mjesecu, na facebook stranici Pomozimo Eni Škoda da prohoda napisala je Enina majka Ivana uz apel svima onima koji su u mogućnosti da pomognu u prikupljanju potrebnog iznosa jer sami to ne mogu. – Ovim putem smo i dalje primorani osloniti se na dobre ljude da nam pomognu kako bi što lakše skupili preostali iznos za ortozu i putne troškove koji nas čekaju, poručila je mama devetogodišnje Ene koja s osmjehom na licu još od prve godine života vodi bitku s bolom zbog neurofibromatoze tip I-NF, genetske bolesti zbog koje se Eni po prvi put slomila lijeva potkoljenična kost čim je prohodala. Do danas je prošla sedam teških operacija u Hrvatskoj, u vodećoj ortopedskoj zagrebačkoj bolnici Šalata, te potom još tri u Austriji. Bečka klinika “Orthopaedisches Spital Speising” Eni je bila jedina nada za spas noge, nakon što su joj liječnici na Šalati dali dvije opcije – ili amputacija noge, ili liječenje u inozemstvu. Djevojčica je nakon operacija u Austriji svakih mjesec i pol morala na kontrolne preglede što je padalo roditeljima na teret, a njihov kućni budžet nije to mogao pokriti. Stoga im je svaka, pa i mala pomoć, dobrodošla.