Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Nije se pronašao

Ustaško 'EU' i svastika osvanuli na pulskoj plaži: 'Ovaj si još nije posložio stvari u glavi'

Foto Zvjezdan Strahinja, Glas Istre
Foto Zvjezdan Strahinja, Glas Istre
Autor:
Objavljeno: 25. lipanj 2019. u 12:21 2019-06-25T12:21:40+02:00

PULA Nacistička svastika i veliko ustaško slovo "U" osvanuli su na jednom od starih kamenih zidova na Zelenici kod stare Klaonice na Stoji. Teško je reći koliko dugo grafiti već stoje na zidu, ali s obzirom da ih ni mnogi domaći kupači, koji već neko vrijeme dolaze na Zeleniku guštati uz more, nisu ranije primjećivali, očito je da su novijeg datuma, piše Glas Istre.

- Okrenem glavu od sunca pa moram gledati u taj kukasti križ. To nam zaista ne treba ovdje, rekla nam je jedna kupačica sa Stoje.

Grafiti se nalaze na kamenom zidu između ograđenog područja bivše Klaonice i vila na Zelenici. Između dva stabla kočoperi se velika crna masna svastika, nešto bliže prema moru je i veliko crno ustaško slovo, kojem je netko želio pridružiti slovo "E" da bi sve zamaskirao pod akronimom Europske unije.

No, teško je prikriti zlokobni karakter izvornog grafita kada iz slova strše dva izdajnička "uha". Na zidu je i jedan višebojni grafit, očito stariji i očito nekog drugog karaktera i poruke.

- Pretpostavljam da je to učinio netko tko se još uvijek nije pronašao, niti si je posložio sve stvari u glavi. Mogao je to netko našarati i na asfalt, na stijenu ili na neki drugi zid. Nažalost, napravio je to na našem zidu, rekao je za Glas Istre Denis Kapov čija obitelj posjeduje parcelu uz more.

GO03704266

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu