Nema popuštanja

Učitelji i nastavnici potpuno složni: Čak 91 posto ih se izjasnilo za nastavak štrajka do kraja

Hina

Foto Igor Soban / PIXSELL

Foto Igor Soban / PIXSELL

Na 27. dan štrajka, neće raditi sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj, a obrazovni sindikati najavili su konferenciju za medije u 10 sati, na kojoj će najaviti daljnji tijek štrajka



 Sindikat Preporod izvijestio je u utorak da se 94 posto učitelja i nastavnika koji su u 381 osnovnoj i srednjoj školi pristupili izjašnjavanju, usprotivilo prijedlogu Vlade za prestanak štrajka izjasnilo, a njih 91 posto je za nastavak štrajka do ispunjenja zahtjeva.


»Na izjašnjavanju, provedenom 13. i 14. studenoga u 381 osnovnoj i srednjoj školi među sindikalnim članovima te zaposlenicima koji su sudjelovali u štrajku, 94 posto onih koji su pristupili izjašnjavanju usprotivilo se prijedlogu Vlade o povećanju koeficijenata od 2 posto svim zaposlenicima u školama od 1. srpnja 2020. godine«, stoji u priopćenju sindikata Preporod.


U anketi je sudjelovalo gotovo 12 tisuća učitelja i nastavnika, a sindikat je najavio i kako njih 91 posto želi nastaviti štrajk do ispunjenja zahtjeva.Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske sinoć su najavili kako kreću u frontalni štrajk do ispunjenja zahtjeva za povećanjem koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto.

Na 27. dan štrajka, neće raditi sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj, a obrazovni sindikati najavili su konferenciju za medije u 10 sati, na kojoj će najaviti daljnji tijek štrajka.