Test za premijera

U Zagrebu počeo Opći izvještajni sabor HDZ-a, Plenković dočekan pljeskom

Hina

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Sudionici skupa, koji se održava u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović, srdačnim su pljeskom dočeli dolazak predsjednika HDZ-a.



Pred nekoliko tisuća izaslanika i sudionika, u Zagrebu je u subotu počeo Opći izvještajni sabor HDZ-a na kojemu će stranka donijeti novi Statut, a predsjednik HDZ-a Andrej Plenković podnijeti izvješće o radu stranke između dvaju sabora.


Opći izvještajni sabor, 18. po redu, službeno je otvorio glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.


Sudionici skupa, koji se održava u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović, srdačnim su pljeskom dočeli dolazak predsjednika HDZ-a.




Gosti na HDZ-ovu skupu su predsjednik Kluba zastupnika Europske pučke stranke Manfred Weber, bugarski premijer Bojko Borisov, te predsjednik HDZ BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, predstavnici diplomatskog zbora, braniteljskih udruga, sindikalnih središnjica, znanstvenog, kulturnog, sportskog života.


Na HDZ-ovu saboru s posebnim se zanimanjem očekuje Plenkovićevo izvješće, stranački sabor održava se, naime, nakon izbijanja afere Hotmail i odlaska iz Vlade bliske premijerove suradnice, potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić.


Mediji su proteklih dana špekulirali da bi zbog spomenute afere s mailovima između ministrice Dalić i članova grupe Borg koja je pisala lex Agrokor, pozicija predsjednika HDZ-a mogla biti uzdrmana, no Plenković i ministri to odbacuju, jedinstveni su u ocjeni da će sabor HDZ-a pokazati jedinstvo, snagu i zajedništvo.