Borba s epidemijom

U Zagrebu i danas radili kafići, na otoku napadnut policajac: “To je nečuveno!”

P. N.



Ministar unutarnjih poslova i predsjednik Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović poslao je nekoliko žestokih poruka široj javnosti, a sve zbog nepridržavanja donesenih mjera za borbu protiv koronavirusa.


“Raste broj zaraženih, naše odluke su već izvršne i primjenjuju se.Što se tiče javnog gradskog prijevoza, tu je prije svega težište na Zagrebu, tramvaji su prekinuti, autobusi će se dezinficirati a onda će se vidjeti koje su nužne djelatnosti i službe kojima ćemo osigurati posebne iskaznice tako da će u autobuse moći ući uz pridržavanje svih mjera samo oni koji su nužni da život funkcionira.


Drugima neće biti dopušten ulaz u autobuse tako da molim sve kojima je tu bila navika i rutina da se pomire s tom činjenicom jer još uvijek ima primjera nepridržavanja odluka koje donosi nacionalni stožer.




Evo, u Zagrebu je danas zatvoreno 6 ili 8 kafića!!! Pa to je nečuveno!


Policija je tu da zaštiti javni red i mir, zdravlje građana i na tome će neumorno raditi.Osim toga čuva demokratske vrijednosti države i primjenjuje ovlasti koje ima, poput megofana, glasovnih i svjetlosnih signala.


Ako se time ne postigne cijl policij će primjenjivati i druge ovlasti.Kazne su od 5 do 10 tisuća kuna, imamo primjere i na oglušenje, pa čak je na jednom otoku građanin napao policajca koji ga je pokušao upozoriti na neprimjereno ponašanje.


E to nećemo dopustiti to mora svima biti jasno – rekao je ministar Božinović.


Dodao i je kako se najavljuje naglo zahlađenje.- Izdat ćemo upute za ponašanje u zatvorenim prostorima, u krugu obitelji, koliko god se čini samo po sebi razumljivi, ipak ih pročitajte. Slat ćemo i sms poruke kako se ponašati u određenim situacijama.O onima koji budu širili paniku i razne poruke preko mreža mogu samo reći – uhvatit ćemo ih, rekao je Božinović.