Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 2
Sutra: 9° 9° 2
19. siječnja 2020.
Ruralno gospodarstvo

U Pleternici niče poduzetnički inkubator vijredan 830 tisuća eura

Poticaj ruralnom gospodarstvu - detalj iz Pleternice/foto arhiva
Poticaj ruralnom gospodarstvu - detalj iz Pleternice/foto arhiva
Autor:
Objavljeno: 10. ožujak 2011. u 18:01 2011-03-10T18:01:07+01:00

Projekt će financirati Europska unija sa 623.000 eura, a 207.000 eura osigurat će ostali partneri projekta, koji će biti realiziran u industrijskoj zoni u Pleternici

PLETERNICA Pleternica kao nositelj i prijavitelj projekta te  Požeško-slavonska županija i Poljoprivredni fakultet u Osijeku potpisali  su ugovor o pokretanju tehnologijsko-inovacijskoga centra s inkubatorom za razvoj ruralnoga gospodarstva i poduzetništva, vrijednog  830.000 eura. Ugovor su potpisali pleternički gradonačelnik Franjo Lucić, požeški župan Marijan Aladrović te Snježana Tolić u ime Poljoprivrednoga fakulteta.

Projekt će financirati Europska unija sa 623.000 eura, a 207.000 eura osigurat će ostali partneri projekta, koji će biti realiziran u industrijskoj zoni u Pleternici.

Projekt će se provoditi 18 mjeseci, a cilj mu je unaprijediti konkurentnost lokalnoga gospodarstva poticanjem inovacija i korištenje suvremene tehnologije i pomoći u kreiranju novih radnih mjesta u malim i srednjim poduzećima kao i pomoći  napredovanju poduzeća u stagnaciji.

Pleternički će inkubator kontinuirano moći primati šest poduzetnika  kojima će se u godinu i pol omogućiti stjecanje potrebnih znanja za pokretanje posla i zapošljavanje novih ljudi, a nakon njih u inkubator bi  trebali dolaziti drugi poduzetnici.

U industrijskoj zoni u Pleternici sagradit će se suvremeni poslovni objekt površine veće od tisuću četvornih  metara, a uz uredski dio i proizvodne hale imat će i potpuno opremljenu konferencijsku dvoranu.Prema riječima pleterničkog gradonačelnika Franje Lucića, u inkubatoru ću se zaposliti dva stručna djelatnika koja će u prvoj fazi pružiti  najmanje pedeset različitih poslovnih usluga lokalnim poduzećima.

Poljoprivredni fakultet, odnosno Zavod za agroekonomiku, provest će  osam edukativnih radionica za lokalne (ruralne) poduzetnike. Za te potrebe bit će izrađen obrazovni kurikulum i priručnik.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.