Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Mercedes - Benz

U Imotskom se gradi neobični spomenik: "Imoćanin bez Mercedesa nije Imoćanin"

FOTO/Pixabay
FOTO/Pixabay
Autor:
Objavljeno: 21. svibanj 2019. u 7:46 2019-05-21T07:46:28+02:00

Kameni spomenik će u prirodnoj veličini prikazati model kultne 115-ice. 

REUTERS  prenosi da „grad na jugu Hrvatske čiji su stanovnici opsjednuti autima Mercedes-Benz“ planira napraviti spomenik ovom njemačkom autu kao simbol uspjeha lokalnom stanovništvu".

Dnevnik javlja da je kamen temeljac položen, a u imotskom će se kamenu izgraditi kultna 115-ica u prirodnoj veličini.

''Ovo je zaslužio Imotski, ali zaslužio je i Mercedes jer Imoćanin bez Mercedesa nije Imoćanin'', smatra Ante Dodig iz Imotskog.

Prema Ivanu Topiću, predsjedniku Old timer kluba Imotski, polovica od ukupno 16 tisuća registriranih auta u Imotskom su Mercedesi.

Dodaje i da je cilj projekta ući u Guinnessovu knjigu rekorda, okupljanjem najvećeg broja Mercedesovih automobila na jednom mjestu, u rujnu ove godine.

Reuters prenosi da je tijekom 1960-ih i 1970-ih godina, mnogo ljudi iz Imotskog otišlo zbog posla u Zapadnu Njemačku. Kada bi se vraćali u posjet ili bi se odlučili preseliti natrag u rodni kraj, dolazak Mercedesom bi bio znak uspjeha.

Spomenik će se graditi od kamena, a trošak se procjenjuje na gotovo pola milijuna kuna.

Topić naglašava da su polovicu prikupili donacijama, te da su gradske vlasti i gradonačelnik bili široke ruke. Dodaje i da će spomenuto okupljanje za pokušaj ulaska u Guinnessovu knjigu rekorda u rujnu, također donijeti dodatan izvor sredstava.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.