Gazda

Todorić iz Kulmerovih dvora: “Stvarno teško živim, imam troškove”

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot RTV SLO

Foto Screenshot RTV SLO

Imam troškove, stvarno mi nije lako živjeti. Posjed dijele četiri obitelji. Ovo je moja jedina nekretnina, požalio se Ivica Todorić slovenskoj javnosti u javljanju iz Kulmerovih dvora



RIJEKA Nije mi lako, ovisan sam o pomoći prijatelja, odgovorio je bivši šef Agrokora Ivica Todorić ekipi slovenske javne televizije RTV SLO na pitanje kako danas živi. Slovenska televizijska ekipa posjetila je Todorića u njegovim Kulmerovim dvorima, velebnom dvorcu na obroncima Medvednice. 


Ivica Todorić proveo ih je dvorcem, a onda pokušao objasniti da mu ondje nije lako živjeti.


– Imam troškove, stvarno mi nije lako živjeti. Posjed dijele četiri obitelji. Ovo je moja jedina nekretnina. Moj dio vrijedi oko šest milijuna eura.




Ne kažem da to nije puno, ali bio sam najbogatiji čovjek na području gdje živi 200 milijuna ljudi, ispričao je Todorić za RTV SLO.


Popričao je s reporterom i o Agrokoru i Mercatoru. Drži da je upravo njegovo preuzimanje Mercatora tu tvrtku pretvorilo u uspješnu kompaniju. Tvrdi i da Agrokor nisu uništili dugovi, već politika.


– Svi stalno govore o nekakvim dugovima, ali Agrokor nikad nije imao velike dugove. Mislim, bili su veliki, ali nisu bili neizdrživi, ispričao je Todorić, koji kaže da se iza sudskih postupaka protiv njega kriju premijer Plenković i hrvatska Vlada.


Nije skrivao svoje ambicije da uđe u politiku.


– Osnovat ćemo novu stranku. Vjerujem da ćemo pobijediti i osvojiti parlamentarnu većinu, najavio je za RTV SLO, na čijim je stranicama dostupan cijeli video emisije koja se bavila Mercatorom i Agrokorom.