Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Ulov u zračnoj luci Pula

Taksist vratio torbu »tešku« 30 tisuća eura

Ilustracija
Ilustracija
Autor:
Objavljeno: 22. kolovoz 2013. u 9:08 2013-08-22T09:08:42+02:00

Osim eura, u torbi su bili i mobiteli,  te diplomatska putovnica, a  taksist Gabrijel Crnjac ih je predao  policiji

PULA  Medulinski taksista Gabrijel Crnjac, prošlog je tjedna imao neobičan ulov u Zračnoj luci Pula, točnije u tamošnjem sanitarnom čvoru. Pronašao je torbu s vrijednim stvarima – mobitelima, diplomatskom putovnicom i nekoliko desetaka tisuća eura. Kako nam je ispričao, u aerodromskom sanitarnom čvoru ugledao je torbicu koja je bila otvorena i u njoj je odmah uočio mobitele.

Skuplji od taksija

 – Isprva nisam ništa dirao, već sam izašao iz wc-a i odmah se išao javiti policajcu i rekao mu što sam našao. Nije mi vjerovao pa sam onda išao po tu torbicu. No, on se malo i naljutio, pitao me zašto sam to dirao kada znam da je to zračna luka i da je možda čovjek tu negdje, ali ja sam mu rekao da nema nikoga i da je mogu i vratiti, ali će je tada uzeto netko drugi. Odveo me u njihove prostorije, zatražio je i moje dokumente te je potom počeo vaditi stvari iz pronađene torbe da bi vidjeli što ima i čija je. Prvo je izvadio telefone koje sam i ja uočio, a kako i ne bih kada je jedan bio zlatna nokia. Drugi je bio Iphone, a treći ne znam, ali su me zafrkavali da sva tri vrijede više nego moj auto kojim taksiram, ispričao nam je simpatični 23-godišnji Crnjac.
 

Potom je, kaže, na red došla putovnica i to diplomatska, i tako su vidjeli da stvari pripadaju Rusu. Uz to, policajac je izvadio i novčanice i to sto eura, pa sto dolara, pa pet tisuća rubalja…

 – U roku tih par minuta koliko smo bili u toj policijskoj prostoriji dojurio je i dotični Rus i prvo je išao provjeravati je li mu tu diplomatska putovnica. Na to mu je policajac rekao da jest, kao i mobiteli i novac. No, Rus je rekao da to nije sav novac i posegnuo u torbicu te izvadio snop novčanica od 500 eura debljine kutije cigareta, koje mi zapravo do tog trenutka nismo ni bili vidjeli, ispričao nam je nadalje Gabrijel.

Snop novčanica

Na upit je li točna informacija da se radilo o 30-ak tisuća eura, kakva je zapravo informacija stigla do nas, odgovorio je da pravo i ne zna, jer je moglo biti i više, ali nitko nije brojao, samo su gledali taj snop novčanica. Policajac je tada Rusu rekao da mu je Ga brijel našao torbicu pa mu je Rus, kaže nam Crnjac, prstom gurnuo na stolu sto eura i sto dolara, zgrabio stvari i otišao.
 

– I ja sam ubrzo izašao za njim jer sam se samo htio vratiti taksiranju i znao sam da me čeka posao. Nisam tada razmišljao da li sam mogao uzeti tu torbu bez da ikome kažem. Možda sam i mogao, iako ima kamera svugdje, ali tko bi znao. Razmišljao sam kasnije o tome, ali mislim da sam dobro postupio. Mislim da se nepoštenje i ne isplati, jer se dobra djela ipak negdje pišu. Uostalom, bio mi je to dobar dan, bilo je posla, a ionako svi upiru prstom u taksiste da su »ovakvi« i »onakvi«. Sada vide da i nas ima poštenih i dobrih, rekao nam je Gabrijel.
 

Njegov brat Filip, s kojim ima obrte »Gafi« i »Exodus«, dometnuo je da to nije prvi put da pronalaze vrijedne stvari i da ih vraćaju. Bilo je slučajeva, priča Filip, kada su i tražili putnike da bi im vratili stvari iz taksija, pogotovo tijekom Outlooka i Dimensionsa kada mladi u gužvi svašta zametnu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.