Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
Potres

TRESLO SE ŠIRE PODRUČJE RIJEKE Jeste li osjetili potres? Jakost - 3.4 po Richteru. Epicentar mu je u Sloveniji

foto: arhiva NL
foto: arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 5. prosinac 2018. u 17:54 2018-12-05T17:54:00+01:00

Magnituda potresa iznosila je 3.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba.

U 17 sati i 23 minuta na širem području Opatije i Rijeke osjetio se lagani potres, kojeg je, dakako, zabilježila i Seizmološka služba RH.

- Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereno jak potres s epicentrom 38 kilometara sjeverno od Opatije, u susjednoj Sloveniji, sjeveroistočno od Ilirske Bistrice. Magnituda potresa iznosila je 3.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice, izvijestila je Seizmološka služba.

Dva sata ranije, seizmolozi su izvijestili o potresu kod Imotskog, umjereno jakom, s epicentrom pet kilometara sjeveroistočno od grada.

- Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama, potres se osjetio na širem području Imotskog i okolici, izvijestili su seizmolozi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.