Nije dio dogovora

Stranka umirovljenika: Na izvanredne izbore idemo samostalno

Hina



Stranka umirovljenika priopćila je u subotu da nije dio koalicijskog dogovora Narodne stranke reformista i stranke Bandić Milan 365, već da je članstvo raspoloženo za samostalni izlazak na izvanredne parlamentarne izbore i da se potvrda toga stava očekuje na sjednici Predsjedništva stranke 16. srpnja.


»Nitko nas nije u tom smjeru kontaktirao, nudio nam zajednički nastup, a niti smo mi tražili ili razgovarali s čelnicima navedene koalicije o pristupanju toj koaliciji«, navodi se u priopćenju kojim je Stranka umirovljenika reagirala na najavu predsjednika Reformista Radimira Čačića će njegova stranka s partnerima kolairati sa strankom Bandić Milan 365 i njegovim partnerima, među kojima i Strankom umirovljenika.


»Stranka umirovljenika smatra da dosadašnja koalicija 13 stranaka predvođena BM 365 – Strankom rada i solidarnosti nije ni bila zamišljena kao funkcionalan politički sklop te da je nakon prošlih parlamentarnih izbora de facto prestala postojati«, navodi se u priopćenju. Pretpostavljamo da smo u kontekstu spomenutog koalicijskog dogovora između Radimira Čačića i Milana Bandića automatizmom svrstani među stranke koje će u tom bloku nastupiti na izvanrednim parlamentarnim izborima u rujnu 2016. godine, navodi se.




»Raspoloženje Predsjedništva Stranke umirovljenika, županijskih i lokalnih organizacija te članstva usmjereno je na samostalan nastup kandidata SU na predstojećim izvanrednim parlamentrnim izborima. Potvrdu takvog stava očekujemo i na sjednici Predsjedništva stranke koja će se održati 16. srpnja,« kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik stranke Lazar Grujić.