Nella Slavica

Što je sigurno – sigurno je. Ravnateljica NP Krka u isto je vrijeme bila članica HDZ-a i HNS-a

Hina

Foto Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Prije SC-a u Šibeniku Nella Slavica je radila u Jedriličarskom klubu »Uskok« u Zadru i bila je članica tamošnjeg HNS-a. Večernji list je u posjedu popisa članova zadarskog HNS-a na kojem je i ime Nelle Slavice kao i broj mobitela



Nella Slavica, nova ravnateljica Nacionalnog parka Krka, koja je i prije tog posla bila na funkciji ravnateljice Studentskog centra u Šibeniku, istodobno je bila članica HNS-a i HDZ-a, objavio je u utorak Večernji list.


Prema informacijama Večernjeg lista, Nella Slavica se u HNS učlanila 2003. godine, a u HDZ 13. travnja 2007.


Iz HNS-a se Slavica, prema informacijama Večernjeg lista, iščlanila 15. veljače 2019. godine, odnosno sedam dana nakon što je izabrana za novu ravnateljicu NP Krka.




Prije SC-a u Šibeniku Nella Slavica je radila u Jedriličarskom klubu »Uskok« u Zadru i bila je članica tamošnjeg HNS-a. Večernji list je u posjedu popisa članova zadarskog HNS-a na kojem je i ime Nelle Slavice kao i broj mobitela.


»Kada smo nazvali Nellu Slavicu i suočili je s podatkom da je istodobno bila članica HNS-a i HDZ-a, samo je poručila da je to neka greška«, piše Večernji list.


Formalnu odluku o izboru Nelle Slavice za ravnateljicu NP Krka donio je HDZ-ov ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, jednako kao i u slučaju NP Plitivička jezera.


Kadroviranje u oba nacionalna parka izazvalo je zanimanje javnosti, ali i trvenja u HDZ-u. Zbog Plitvica su započeli problemi Darka Milinovića u HDZ-u jer je bio napao Ćorića da kadrovira na način da ponižava HDZ-ovce u Lici, što je kasnije kulminiralo izbacivanjem Milinovića iz HDZ-a.