Nije skupio većinu

Skupština: ne Bandićevu prijedlogu prodaje na Laništu

Hina

Vijećnici, točnije njih 24, nakon duge, polemične rasprave priklonili su se prijedlogu Kluba HDZ/HSP/BUZ da se prijedlog o prodaji vrati gradonačeniku na doradu, odnosno da se pribavi mišljenje nadležnog vijeća gradske četvrti i mjesnog odbora.



ZAGREB – Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije u današnjem pokušaju dobio »zeleno svjetlo« Gradske skupštine za prodaju građevinskog zemljšta na Laništu površine 4.150 metara četvornih i početne cijene od 3, 7 milijuna kuna.


Vijećnici, točnije njih 24, nakon duge, polemične rasprave priklonili su se prijedlogu Kluba HDZ/HSP/BUZ da se prijedlog o prodaji vrati gradonačeniku na doradu, odnosno da se pribavi mišljenje nadležnog vijeća gradske četvrti i mjesnog odbora.


Bandić je gorljivo zagovarao svoj prijedlog, no vijećnici spomenutog Kluba, kao i oni iz redova SDP-a, HSLS/HSS-a bili su drugačijeg mišljenja.




Nije pomoglo ni gradonačelnikovo uvjeravanje da kupac želi Gradu platiti 3, 7 milijuna kuna, te da će se barem dvostruko uprihodovati od komunalnog doprinosa, sagraditi 137 stanova, da je spreman platiti premještanje »tri klupe i 12 kocki«.


Odbio je oporbene prozivke da prijedlogom pogoduje privatnom interesu.


Ja sam ovdje čist kao gorska suza, izjavio je Bandić prozvavši mjesni odbor i predsjednika vijeća gradske čertvti da nisu odradili svoj dio posla kako treba.

Tko je odgovoran da je obilježje u Laništu napravljeno pola na gradskoj, pola na privatnoj zemlji, nitko nije pitao gradonačelnika, zašto je dopis vijećnicima potpisao predsjednik Vijeća gradske četvri Novi Zagreb – Zapad, zašto nije sazvao Vijeće?, upitao je gradonačelnik koji je odbio ideju o povlačenju prijedoga.


Bez povijesnih razloga neću na sjednici povlačiti točke, nisam ničiji žmigavac, i kad vozim ne dajem žmigavac, ne dajem znak gdje skrećem, poručio je vijećnicima.Prodaji se usprotivio SDP, a odgodu su predlagali HSLS te HDZ/HSP/BUZ.

Neka se još razgovara, treba naći najbolje rješenje, to je vjerojatno ovo što predlaže gradonačelnik, ali danas nećemo o tome glasovati, rekao je Vladimir Ferdelji (HSLS).


Mišljenje gradske četvrti je važno, Grad je u uređenje parka uložio 230 tisuća kuna, parkovi i dječja igrališta prijeko su potrebni, rekla je Margareta Mađerić (HDZ).Vijeće gradske četvrti brani javni interes, a netko zagovara privatni, tvrdi SDP i poručuje kako i gradski zastupnici trebaju braniti javni interes.

Gradski zastupnici su bez većeg zanimanja odradili niz imovinskih predmeta, što je ponukalo predsjednika Skupštine Darinka Kosora da novinarima protumači kako se te teme ne odrađuju olako, jer su više puta raspravljane na skupštinskim odborima.