Nije samo Merčep

Silovatelj maloljetnice kupa se u toplicama o našem trošku. Odobrio ministar Medved

P. N.

Photo Grgo Jelavic/PIXSELL

Photo Grgo Jelavic/PIXSELL

Cvijetko Antunović, najodlikovaniji vojnik dubrovačkog područja, koji je u 2017. godini pravomoćno osuđen zbog silovanja maloljetne djevojke iz Češke, umjesto u Remetincu, dva tjedna kazne ovog ljeta služio je u toplicama



RIJEKA Već je dobro poznato da Tomislav Merčep, ratni zločinac osuđen na sedam godina zatvora zbog smaknuća 43 civila, koje su ubile njegove postrojbe, umjesto u zatvorskoj ćeliji, kaznu služi u Krapinskim Toplicama. Omogućio mu je to ministar branitelja Tomo Medved. Nije on vidio ništa sporno, ta takva je bila preporuka liječnika, a Merčep je hrvatski branitelj.


No, ispada da se u istim toplicama uz ratne zločince, kupaju i osuđeni silovatelji. Jedino što im je za to potrebno jest da su – bili branitelji. Dubrovački dnevnik doznaje da je Cvijetko Antunović, najodlikovaniji vojnik dubrovačkog područja, koji je u 2017. godini pravomoćno osuđen zbog silovanja maloljetne djevojke iz Češke, umjesto u Remetincu, dva tjedna kazne ovog ljeta služio u toplicama.


Odobrio je, tko drugi doli ministar Medved, iz zdravstvenih razloga.




– Liječenje gospodina Cvijetka Antunovića odobreno je Odlukom o financiranju troškova bolničke medicinske rehabilitacije od 2. kolovoza ove godine u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice u razdoblju od 14. do 28. kolovoza 2018. godine, stoji u odgovoru.


Ministarstvo branitelja u ovom slučaju poziva se na članak 25. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji koji propisuje da pravo na liječenje mogu ostvariti hrvatski branitelji iz Domovinskog rata kojima su rana, ozljeda, bolest, pogoršanje bolesti odnosno pojava bolesti posljedica sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, u slučajevima ako im je rehabilitacija potrebna radi poboljšanja zdravstvenog stanja. To što je riječ o osuđenom silovatelju maloljetnice, njih ne brine.