DIP

Sessa uručio Milanoviću konačne rezultate izbora

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



ZAGREB Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Đuro Sessa uručio je u ponedjeljak izabranom predsjedniku Zoranu Milanoviću izvješće o konačnim rezultatima izbora za predsjednika Hrvatske.


Čestitavši Milanoviću na izbornoj pobjedi, Sessa je prilikom uručivanja izvješća u vili Prekrižje, koja služi kao privremeni ured izabranog predsjednika, istaknuo da iza izvješća stoji rad gotovo 70.000 ljudi, koji su i ovoga puta predano, savjesno i precizno odradili izbore.


Milanović je zahvalio članovima DIP-a na trudu i radu poručivši kako je jako važno da se rezultati izbora ne dovode u pitanje.




“Povjerenje u izborni proces mora biti čisto, bistro kao gorski potok, neokrnjeno, i to je Hrvatska postigla u zadnjih 20 godina”, ustvrdio je Milanović.


Foto Davor Kovačević


Foto Davor Kovačević



Dodao je kako se ne sjeća, kada su u pitanju veliki nacionalni izbori, da bi poražena strana dovodila u pitanje ili problematizirala njihov ishod.


“To je jako dobro, ima dosta prigovora i bit će ih uvijek na izborni sustav, naš je testiran, laboratorijski i u praksi, traje 20 godina. Jedno je način izbora kao izborni model, a drugo je kontrola izbora, tehničko pitanje, a to se u Hrvatskoj provodi dobro”, kaže Milanović.


Naglasio je kako je sjajno što se konačan rezultat izbora znao već u 21 sat na dan održavanja.


“Dobro je radi legitimiteta i poštivanja izbornog procesa. To imamo u Hrvatskoj, još nam fali dosta stvari, ali to imamo”, zaključio je Milanović.