Prijavio prijetnje policiji

Saborskom zastupniku prijete smrću zbog Praljka: ‘Izbost ću te na otvorenoj cesti. Prvo ću ti ubit’ ženu…’

P. N.

Kao rezultat kolektivne histerije, koju u "svetom ratu" protiv presude Haaškog suda provodi hrvatski državni vrh, saborski zastupnik dobio je poruke da će biti "izboden na otvorenoj cesti", poslana mu je fotografija pištolja kojim će, kaže prijetnja, biti ubijen.



Saborski zastupnik Goran Beus Richembergh dobio je zastrašujuće prijetnje smrću, nakon što je odbio sudjelovati u kolektivnom odavanju poačsti generalu Slobodanu Praljku, koji je, nakon što je osuđen za ratne zločine, u sudnici popio otrov. Prijetnje je prijavio policiji.


– Samoubojstvo je izvršio pravomoćno osuđeni ratni zločinac. Pokušaji koji dolaze iz vrha HDZa da se Hrvatski sabor instrumentalizira tako da na sutrašnjem nastavku sjednice nekom posebnom izjavom odbaci pravomoćnu presudu Haaškog tribunala te da se za osuđenog ratnog zločinca održi minuta šutnje potpuno su neprihvatljivi i skandalozni. GLAS u takvom dezavuiranju Hrvatskog sabora neće sudjelovati!, objavio je jučer na svom facebook profilu saborski zastupnik.





Kao rezultat kolektivne histerije, koju u “svetom ratu” protiv presude Haaškog suda provodi hrvatski državni vrh, saborski zastupnik dobio je poruke da će biti “izboden na otvorenoj cesti”, poslana mu je fotografija pištolja kojim će, kaže prijetnja, biti ubijen.


– Nitko ti više ne može pomoć. Najprije ću ti ubit ženu, poručuje se u prijetnji saborskom zastupniku.



Saborski zastupnik ovako je komentirao prijetnje: “Hvala svima koji su ostali hladne glave, ma koliko imali vrelo srce, kojima se zdrav razum suprotstavio pokušajima manipulacije njihovim emocijama i koji su podržali čvrst i dosljedan stav GLASa da se očuvaju temeljna načela pravne države i vladavine prava kako bi u prvome planu uvijek bili interesi žrtava a ne onih koji su sudjelovali ili bili odgovorni za ratne zločine. Primio sam i stotine ogavnih i primitivnih uvreda. One idu s rizicima obavljanja javne dužnosti i koliko god to bilo teško prihvatiti jer su odraz loše političke kulture spadaju u slobodu izražavanja, slobodu govora. Međutim, otvorene prijetnje smrću proslijedio sam policiji na daljnje postupanje. Oni će valjda utvrditi jesu li ozbiljne ili ne.”