Dva žalbena postupka

STIGLA JOŠ JEDNA ŽALBA I Talijani osporavaju izbor Kineza za graditelje Pelješkog mosta

Darko Pajić

Kako neslužbeno doznajemo u pitanju je žalba na procjenu kvalitete garancije talijansko-turske ponude za gradnju mosta i sve to dodatno komplicira proceduru odabira graditelja najvažnijeg infrastrukturnog objekta u Hrvatskoj. Astaldi je također platio 100.000 kuna predviđene naknade za podnošenje žalbe te sada predstoji procjena Državne komisije o prihvaćanju ili odbacivanju žalbenog postupka



Nakon žalbe Strabaga danas je u Državnu komisiju za kontrolu postupaka javne nabave stigla još jedna žalba na odluku o odabiru kineske tvrtke »China Road and Bridge Corporation« za graditelja Pelješkog mosta i to od zajednice ponuditelja u kojoj su talijanski Astaldi i turski CT Ictas.


Kako neslužbeno doznajemo u pitanju je žalba na procjenu kvalitete garancije talijansko-turske ponude za gradnju mosta i sve to dodatno komplicira proceduru odabira graditelja najvažnijeg infrastrukturnog objekta u Hrvatskoj.


Astaldi je također platio 100.000 kuna predviđene naknade za podnošenje žalbe te sada predstoji procjena Državne komisije o prihvaćanju ili odbacivanju žalbenog postupka.




Izgledno je kako će se paralelno odvijati dva žalbena postupka, kao i da će Državna komisija zatražiti očitovanje Hrvatskih cesta kao naručitelja postupka javne nabave.


Talijansko-turski konzorcij za gradnju Pelješkog mosta ponudio je cijenu od 2,55 milijardi kuna, Strabag 2,62 milijardi kuna, a kineska tvrtka cijenu od 2,08 milijardi kuna bez PDV-a.


Neslužbeno se procjenjuje kako će biti potrebno najmanje nekoliko mjeseci do donošenja odluke Državne komisije na obje podnesene žalbe.