Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Slučaj smjene

SOA o tvrdnjama Mate Radeljića da mu se prijetilo: 'Svoje zadaće obavljamo u skladu s Ustavom'

Foto Marko LUKUNIĆ / PIXSELL
Foto Marko LUKUNIĆ / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 21. prosinac 2018. u 22:13 2018-12-21T22:13:34+01:00

"Pored zaštite ustavnog poretka, jedna od zadaća SOA-e je i zaštita sigurnosti državnih tijela te protuobavještajna zaštita najviših institucija Republike Hrvatske. SOA ove zadaće provodi kontinuirano i profesionalno te će ih i nadalje odgovorno obavljati", priopćila je SOA

SOA je u petak navečer reagirala na izjave Mate Radeljića, smijenjenog savjetnika predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koji tvrdi da je ostavku morao podnijeti jer mu je prijetio šef kabineta ravnatelja SOA-e Davor Franić.

Priopćenje televizija N1 prenosi u cijelosti:

"Slijedom Vašeg upita izvješćujemo Vas da SOA svoje zadaće obavlja u skladu s Ustavom Republike Hrvatske, pripadajućim zakonima, kao i godišnjim smjernicama za rad sigurnosno-obavještajnih agencija koje donosi Vijeće za nacionalnu sigurnost. O svim relevantnim saznanjima SOA izvješćuje državni vrh.

Pored zaštite ustavnog poretka, jedna od zadaća SOA-e je i zaštita sigurnosti državnih tijela te protuobavještajna zaštita najviših institucija Republike Hrvatske. SOA ove zadaće provodi kontinuirano i profesionalno te će ih i nadalje odgovorno obavljati."

Radeljić se u petak popodne oglasio priopćenjem u kojem tvrdi da ga je SOA, po naredbama predsjednice, pokušala zastrašiti i natjerati da podnese ostavku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu