Iblerov trg

SDP konstituirao savjetodavni Senat, na čelu mu je Marin Jurjević

Hina

Foto Slavko Midžor PIXSELL

Foto Slavko Midžor PIXSELL



Savjetodavno tijelo predsjednika stranke i drugih stranačkih tijela, Senat SDP, održao je u subotu konstituirajuću sjednicu na kojoj je, među ostalim, bilo riječi o izradi prijedloga pravilnika o dodjeli povelja i priznanja zaslužnim članovima stranke te o nadolazećim predsjedničkim izborima.


»Na članovima Senata je da savjetuju predsjednika i tijela SDP-a te da kao predstavnici generacije koja je devedesetih utemeljila SDP, prije svega, svojim angažmanom rade na zaštiti temeljnih interesa stranke i onih vrijednosti zbog kojih je SDP nastao i zbog kojih je potreban Hrvatskoj«, rekao je predsjednik tog stranačkog tijela Marin Jurjević, a priopćio SDP.


Glavni tajnik stranke Nikša Vukas nazočnima je zahvalio na doprinosu te istaknuo kako smatra da je aktualni trenutak u Republici Hrvatskoj takav da SDP mora odgovoriti na najvažnija pitanja građana, a mudrost i iskustvo svih nazočnih bit će, kaže, dragocjeni doprinos.Politički tajnik Davorko Vidović kazao je kako se od Senata očekuje da bude korektiv svemu onome što prepoznaju kao pogrešno u današnjem političkom natjecanju.

»Mnogo toga se od vremena kad ste aktivno politički djelovali promijenilo, okolnosti su se promijenile, političko natjecanje se promijenilo, politika se personalizirala, ali ono najvažnije, ideali SDP-a, ostali su isti. Mi i dalje želimo poboljšati naše društvo« rekao je Vidović. Istaknuo je i kako je SDP najzaslužniji za stvaranje parlamentarne demokracije u Hrvatskoj.