SABORSKI ZASTUPNIK IVAN PERNAR Novorođeno dijete koristi kako bi nagovarao ljude da ne cijepe djecu

P. N.

foto: Darko Jelinek / screenshot

foto: Darko Jelinek / screenshot

Ovaj saborski zastupnik iz redova populista koji neodgovorno nagovaraju svoju "sljedbu" da odbiju pomoć konvencionalne medicine, podsjetimo, svojedobno je svojim simpatizerima poručio da izbjegavaju uzeti lijekove za gripu, odnosno da gripu liječe vitaminom C.



Saborski zastupnik Ivan Pernar rođenje svog djeteta iskoristio je kako bi propagirao borbu protiv obaveznog cijepljenja, bez obzira na činjenicu što svi odgovorni zdravstveni radnici, na svim meridijanima i paralelama, roditeljima poručuju: cijepite svoju djecu.


Na najpopularnijoj društvenoj mreži Facebooku saborski zastupnik Pernar otvorio je stranicu koju krasi fotografija njegovog novorođenog sina Noe, a stranicu je nazvao: “Mali Noa koji nikad nije cijepljen”. U kratkom vremenu, ovu stranicu odlučilo je pratiti oko tri tisuće ljudi, mahom takozvanih “antivaksera”, korisnika društvenih mreža koji se protiv obaveznom cijepljenju.


Na stranici je saborski zastupnik, oizmeđu ostalog, objavio formular – Izjavu o odbijanju, kojom roditelji odbijaju cijepiti dijete protiv tuberkoloze. Od rođenja svoga sina Pernar uporno agitira protiv cijepljenja, navodeći da je zbog cijepljenja oboljelo na milijune djece.




Na pitanje jednog od svojih “pratitelja”: Kako eskivirati vakcinanciju zbog potvrde za vrtić?, saborski zastupnik Pernar odgovorio je da je njegov i prioritet njegove partnerice da sina ne cijepe, a kako će se organizirati po pitanju vrtića, naglasio je, tek će vidjeti.


– Kad budem na vlasti dozvolit ću upis svoj djeci u vrtiće, poručuje Pernar. Svome “fanu” poručio je da je njegov dijete njegov problem, na što je dobio odgovor u vidu pitanja: “A zašto vam onda služi ova stranica ako te nije briga za tuđi problem?”



Pernar je na to odgovorio: “Vi kao da ste s Marsa pali! Pa svakoga je briga za njegov problem, a ne za tuđi, pa tako i nas. Nećemo mi voditi brigu o vašem djetetu i što ćete vi i kako s njim.”


Ovaj saborski zastupnik iz redova populista koji neodgovorno nagovaraju svoju “sljedbu” da odbiju pomoć konvencionalne medicine, podsjetimo, svojedobno je svojim simpatizerima poručio da izbjegavaju uzeti lijekove za gripu, odnosno da gripu liječe vitaminom C.


Na žalost, ova vrsta populizma ima priličan broj sljedbenika, ne samo u Hrvatskoj, nego u cijelom svijetu. Takozvani “antivakseri” gluhi su na savjete liječnika i Svjetske zdravstvene organizacije te vjeruju da bi čovječanstvo bilo zdravije bez cjepiva.