Pismo francuskom predsjedniku

Ruža Tomašić moli Macrona da intervenira: Za tijelom hrvatskog branitelja Jeana Michela Nicoliera još uvijek se traga

P. N.

Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL

Tomašić apelira na intervenciju predsjednika Francuske, Emmanuela Macrona, kao posljednju nadu za obitelji onih žrtava koje još uvijek nisu u mogućnosti pokopati kosti i zapaliti svijeće na grobu svojih najmilijih. Među njima je i  Lyliane Fournier, majka Jeana Michela Nicoliera i francuska državljanka



 


Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić u utorak, 12. studenoga, uputila je pismo zastupnicima u Europskom parlamentu iz redova stranke La République en Marche predsjednika Emmanuela Macrona.


 




U pismu je zastupnike Macronove stranke obavijestila o tragičnoj sudbini hrvatskog branitelja s francuskim državljanstvom, Jeana Michela Nicoliera, koji je nakon pada Vukovara zarobljen u vukovarskoj bolnici te mučen i pogubljen na Ovčari zajedno s 270 drugih zarobljenika, nakon čega mu se gubi svaki trag. Nakon ekshumacije 200 tijela u listopadu 1992., za ostalim žrtvama se i dalje neuspješno traga.


 


Tomašić je francuskim zastupnicima naglasila kako vlasti Srbije, predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem, iako imaju informaciju o tome gdje se nalaze ostale žrtve,  gotovo tri desetljeća nakon završetka rata odbijaju dostaviti te vrijedne informacije nadležnim hrvatskim autoritetima.


 


Stoga Tomašić apelira na intervenciju predsjednika Francuske, Emmanuela Macrona, kao posljednju nadu za obitelji onih žrtava koje još uvijek nisu u mogućnosti pokopati kosti i zapaliti svijeće na grobu svojih najmilijih. Među njima je i  Lyliane Fournier, majka Jeana Michela Nicoliera i francuska državljanka.