Napeto u Vukomercu

Romkinja psovala i pokazivala srednji prst, pa ju odvezla hitna. Osumnjičeni za pucnjavu u DORH-u

P. N.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Ogorčeni stanovnici prosvjeduju već drugi dan zbog toga što se ne osjećaju sigurno i tvrde da policija dugo nije ništa poduzimala



ZAGREB U kući romske obitelji u Vukomercu, iz koje se pred neki dan pucalo u obračunu klanova, intervenirale su policija i hitna pomoć.


Djelatnici hitne odveli su mlađu žensku osobu, koja je, vudno uzrujana, dobacivala s balkona psovke i pokazivala srednji prst.


Prije dva dana u Vukomercu je došlo do pucnjave pred školom, ozlijeđenih nije bilo, ali materijalne stete jest. Ogorčeni stanovnici prosvjeduju već drugi dan zbog toga što se ne osjećaju sigurno i tvrde da policija dugo nije ništa poduzimala, iako je imala saznanja o dvije sukobljene obitelji.




Oružani sukob dviju romskih obitelji izbio je u srijedu oko 19 sati u Porečkoj ulici na zagrebačkoj Peščenici u blizini osnovne škole.


Photo: Robert Anic/PIXSELL


Photo: Robert Anic/PIXSELL



Iako obje zaraćene obitelji imaju svoju priču, sve je navodno počelo u ponedjeljak zbog 4000 eura navodnog duga koji je Muharem Osmanović dan nakon smrti Šerifa Zahirovića (60) potraživao od Šerifove udovice Sarajke Zahirović (55), uz prijetnju da neće smjeti pokopati Šerifa ako mu ne vrati novac.


Trojica osumnjičenih za pucnjavu u Vukomercu dovedeni su na Općinsko državno odvjetništvo, pišu 24 sata.


Muškarci od 29 i 27 godina dovezli su se Porsche Cayenneu zagrebačkih registracija u Porečku ulicu i pucali iz pištolja na kuću na čijoj je terasi bilo pet ljudi, a među njima i 44-godišnjak koji je ispalio dva rafala u smjeru dvadesetogodišnjaka. 


Od ispaljenih hitaca oštećena je jedna kuća i sedam automobila. 


Mladići su osumnjičeni da su počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine, a 44-godišnjaka se još sumnjiči i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja. 


Neslužbeno se doznaje da je uhićen i četvrti osumnjičeni za pucnjavu.