Povećanje od 14,5 posto

Rekordan broj putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Snimio Denis LOVROVIĆ / NL arhiva

Srpanj je bio rekordan mjesec za Zračnu luku Franjo Tuđman, s 351.532 putnika, što je povećanje od 14,5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine



ZAGREB Srpanj je bio rekordan mjesec za Zračnu luku Franjo Tuđman, s 351.532 putnika, što je povećanje od 14,5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, izvijestili su u srijedu iz zagrebačke zračne luke.


Najprometniji dan bio je 17. srpnja s 12.598 putnika, a još je tri dana bilo više od 12.000 putnika što se u povijesti zagrebačke zračne luke još nije dogodilo.


Rast prometa od 10 posto, traje cijelu godinu, a usluge najprometnije zračne luke u Hrvatskoj u prvih je sedam mjeseci koristilo više od 1,6 milijuna putnika. Povećani opseg posla i prometa prati i povećanje broja djelatnika pa je tako od otvorenja novog putničkog terminala angažirano 118 novih djelatnika, od čega je u radni odnos primljeno njih 96, dok su ostali angažirani za pomoćne poslove, kaže se u priopćenju.




Dodaje se da je rastu broja putnika doprinijela uspostava osam novih linija od kojih su tri linije dvaju novih avioprijevoznika klijenata Zračne luke Franjo Tuđman – Monarcha i Emiratesa.


Croatia Airlines otvorio je četiri nove destinacije iz Zagreba, a postojeće zrakoplovne kompanije povećale su broj frekvencija i kapacitete zrakoplova što je sve izravno utjecalo na značajan kontinuirani porast prometa putnika.


Novi putnički terminal otvoren je krajem ožujka i od tada promet stalno raste, kažu u zagrebačkoj zračnoj luci u kojoj očekuju da će, zahvaljujući postojećim letovima i uvođenju novih, broj putnika ove godine po prvi puta premašiti tri milijuna.