Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. veljače 2020.
Protiv vodstva

Raskol u HSS-u

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 23. siječanj 2019. u 8:28 2019-01-23T08:28:00+01:00

Za priopćenje u kojem je Zorić u ponedjeljak naveo da on i njegovi najbliži suradnici podržavaju odluke donesene na Predsjedništvu i Glavnom odboru HSS-a kao i »legalno izabrano vodstvo na čelu s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom«, nezadovoljni članovi osječkog Gradskog odbora HSS-a rekli su da predstavlja podvalu i obmanu javnosti

Devetoro članova osječkog Gradskog odbora HSS-a zatražilo je u utorak navečer ostavku predsjednika Brune Zorića, zamjerajući mu obmanjivanje članstva i javnosti objavljivanjem netočnih informacija po kojima on i njegovi najbliži suradnici podržavaju legalno izabrano vodstvo na čelu s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom. 

Devetero od 13 članova HSS-ova Gradskog odbora ustvrdilo je u priopćenju kako je netočno da najbliži suradnici Brune Zorića podržavaju sve odluke donesene na Predsjedništvu HSS-a i Glavnom odboru, jer, kako tvrde, osječki Gradski odbor HSS-a u svezi navedenog »nikada nije održao sjednicu niti je donio bilo kakve zaključke«.

Za priopćenje u kojem je Zorić u ponedjeljak naveo da on i njegovi najbliži suradnici podržavaju odluke donesene na Predsjedništvu i Glavnom odboru HSS-a kao i »legalno izabrano vodstvo na čelu s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom«, nezadovoljni članovi osječkog Gradskog odbora HSS-a rekli su da predstavlja podvalu i obmanu javnosti.

Tvrde da je to priopćenje medijima poslano iz središnjice HSS-a u Zagrebu kako bi se iskoristila prilika za izražavanje podrške vodstvu i predsjedniku HSS-a Kreši Beljaku«.
Devetoro članova osječkog Gradskog odbora HSS-a navodi kako osobni stav Brune Zorića nije i njihov stav.

Od Zorića su zatražili da »zbog obmanjivanja javnosti i članstva HSS-a te grubih manipulacija« sazove sjednicu Gradskog odbora i podnese ostavku na mjesto predsjednika osječkog HSS-a. Traže i povlačenje odluke o suspenziji predsjednika osječko-baranjske Županijske organizacije HSS-a Zvonka Pongraca jer smatraju da je »tom odlukom Beljak nanio veliku štetu stranci s nesagledivim posljedicama«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.