Skok

Prosječna neto plaća u Zagrebu još je malo porasla

Hina



Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za kolovoz iznosila je 7.240 kuna, što je 0,59 posto više nego za srpanj, a 4,1 posto više u odnosu na kolovoz prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.


Prosječna je zagrebačka plaća za kolovoz ove godine, naime, bila za 43 kune viša nego za srpanj, a 286 kuna viša nego za kolovoz prošle godine.


U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za kolovoz na razini Hrvatske koja je iznosila 6.264 kune, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za kolovoz bila je viša za 976 kuna.




Podaci zagrebačke statistike pokazuju da je prosjek neto plaća isplaćenih u prvih osam mjeseci ove godine iznosio 7.238 kuna.


Prosječna neto plaća za kolovoz u zagrebačkom gospodarstvu iznosila je 7.128 kuna, a prosjek u izvangospodarskim djelatnostima bio je 7.464 kune.


Najviša prosječna neto plaća za kolovoz u Zagrebu isplaćena je zaposlenima u vađenju sirove nafte i prirodnog plina i iznosila je 11.448 kuna


Slijede zaposleni u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka s prosjekom od 10.380 kune, a 10.332 kune iznosio je prosjek plaća u računalnom programiranju, savjetovanju i djelatnostima povezanim s njima. U financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova prosjek je bio 10.286 kuna.


Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća u Zagrebu u proizvodnji metala i za kolovoz je ona iznosila 4.012 kuna. Slijede zaposleni u proizvodnji odjeće s prosječnom neto plaćom od 4.045 kuna te zaposleni u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima s plaćom od 4.078 kuna.


Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba, prosječna bruto plaća zaposlenih u Zagrebu za kolovoz iznosila je 10.189 kuna.