Čistka zbog WhatsAppa

Pričali smo s jednim od “stradalih” HDZ-ovaca: ‘Ma ja sam Jandrokoviću na piku još od 2016.’

Dražen Ciglenečki

Foto Goran Stanzl PIXSELL

Foto Goran Stanzl PIXSELL

Znam da sam napisao da niti u Sjevernoj Koreji glavni državni inspektor ne vodi predsjednikov izborni stožer, kao što je sada slučaj sa Andrijom Mikulićem, i da sam, recimo, aludirao na Jandrokovićev maleni broj preferencijskih glasova. Ali, prijetio nisam nikome



U prvom valu čistke u HDZ-u stradalo je devet članova zagrebačke organizacije, koji su sinoć odlukom Gradskog odbora predani Časnom sudu. Jedan od njih, Marijan Banelli koji je bio član Gradskog odbora, sam je, međutim jučer ujutro napustio HDZ, čim je doznao da će i protiv njega biti pokrenut stegovni postupak.


Osim Banellija, pisanje po Whatsapp i Viber grupama »Uskoci i hajduci« i »Zna se HDZ«, koje je vodstvo stranke ocijenilo kao govor mržnje ili pozivanje na nasilje, platili su Božo Medić, Ante Jelčić, Anita Prka Đurašić, Ante Šimunović, Vedran Černy, Miro Boras, Krasnodar Raguž i Vlado Kolak.


Ante Šimunović nam je sinoć rekao da je »Zna se HDZ« napustio u lipnju, »kad su grupu preuzeli Škorini fanovi«, a da prije toga, kao ni u grupi »Uskoci i hajduci« u kojoj je i dalje, nije širio mržnju.




– Istina, bio sam oštar i ciničan. Znam da sam napisao da niti u Sjevernoj Koreji glavni državni inspektor ne vodi predsjednikov izborni stožer, kao što je sada slučaj sa Andrijom Mikulićem, i da sam, recimo, aludirao na Jandrokovićev maleni broj preferencijskih glasova. Ali, prijetio nisam nikome.


Ma, ja sam Jandrokoviću na piku već godinama, od kada sam se s njim 2016. sukobio u izbornom stožeru HDZ-a, a u vezi odabira reklamne agencije. Prvo su me, poslije Sabora u Ciboni, blokirali na službenoj stranici HDZ-a na Facebooku, sada me mogu i isključiti, ali ja ću se sigurno vratiti, kazao nam je Šimunović, koji se u HDZ učlanio u ožujku 1990., još kao maturant.