Čelnik Mosta

“Prestanite muljati”: Petrov zbog Marakeškog sporazuma napao i Plenkovića i Kolindu

Hina

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević



Čelnik Mosta Božo Petrov pozvao je u ponedjeljak predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović i premijera Andreja Plenkovića da »ne muljaju«, već da javno istupe i iznesu svoje argumete zbog kojih su za ili protiv Marakeškog sporazuma, ocijenivši da se, s obzirom na funkcije koje obnašaju, oboje ponašaju neozbiljno.


»Trebaju iznijeti hrvatskoj javnosti apsolutno sve, da budemo upoznati i da možemo kreirati stav, a ne da netko umjesto nas potpisuje nešto. Nemamo pojma što će se potpisivati, a obvezivat će Hrvatsku. Iznesite argumete, nemojte muljati, želimo odgovore od predsjednika Vlade i predsjednice. Neka kažu svoj stav i na temelju kojih argumenata imaju takav stav«, poručio je Petrov s konferencije za novinare.


Ocijenio je kako se premijer i predsjednica Republike ponašaju neozbiljno, s obzirom na funkcije koje obavljaju.




»Jedno govore u jednom trenutku, u roku tjedan dana mijenjaju mišljenje. U jednom trenutku predsjednica podržava ugovor, u drugom trenutku govori da neće u Marakeš.


S druge strane, predsjednik Vlade, koji bi trebao dati argumente za ili protiv tog ugovora, šuti«, ustvrdio je Petrov dodavši kako hrvatska javnost zapravo ne zna što se u spornom dokumentu nalazi.


Predsjednica i premijer trebaju odgovoriti koje su to bojazni koje imaju ili nemaju, kao i je li istina ono što govori austrijski premijer Kurz – da se tim ugovorom brišu granice između ilegalne i legalne migracije, kaže Petrov.