Ante Simonić

Predsjednički kandidat postavlja pitanje: Može li Hrvatska odgojiti jednu Gretu Thunberg?

P. N.

foto: REUTERS

foto: REUTERS

S takvom razinom znanja koje oplemenjuje čovjeka, dodaje u svojoj izjavi, "ne može se manipulirati nacijom za održavanje lažne sigurnosti i stabilnosti".



Kandidat za predsjednika Ante Simonić oglasio se povodom jučerašnjeg govora mlade Grete Thunberg na summitu Ujedinjenih naroda o klimi u New Yorku. U svojoj izjavi on postavlja pitanja: “kakav standard znanja nameću političke elite u Hrvatskoj mladim naraštajima, imamo li mi mogućnost da se u našoj Hrvatskoj odgoji jedna mlada Greta koja može ukazati na klimatske promjene ili se našim mladim nameće ideologija jednoumlja, podjela i konflikata, života u prošlosti koja je odavno iza nas?”


– Kakva je to razina znanja koju političke elite u Hrvatskoj prenose našim mladim naraštajima, ne samo u školskim klupama koje trenutno nisu prilagođene budućim gospodarskim, povoljnim kretanjima, nego i kroz nesavjesne i neodgovorne nastupe? Suštinsko znanje oplemenjuje ljudski rod, jača samopouzdanje, odgaja samosvjesne ljude, osobe koje znaju da svojim radom mogu sebi i svojoj obitelji priskrbiti, osobe koje poštuju vrijednosti koje spajaju, a ne razdvajaju. Takvu razinu suštinskog znanja zaslužuju naši mladi naraštaji. Da mogu vidjeti sebe u Hrvatskoj, na svom dobro plaćenom radnom mjestu, život s nadom, s boljom budućnosti, poručuje predsjednički kandidat Ante Simonić.


S takvom razinom znanja koje oplemenjuje čovjeka, dodaje u svojoj izjavi, “ne može se manipulirati nacijom za održavanje lažne sigurnosti i stabilnosti”.




– S takvom razinom znanja koje jača samopouzdanje svake osobe, matematika skupljanja glasova za privatne interese propada, ne može opstati. Ovo je još jedan pokazatelj da je naša zemlja bolja od svojih političara. Za Hrvatsku! Dostojanstveno, završava svoju izjavu predsjednički kandidat.