Sjajni sportski rezultat

Predsjednica odlikovala članove Davis Cup reprezentacije: ‘Ponovo ste nas ujedinili u navijanju i vjeri u uspjeh’

Hina

Foto Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto Dalibor Urukalovic/PIXSELL

»U ime Republike Hrvatske želim vam zahvaliti što ste ostvarili sjajan sportski rezultat kojim je Hrvatska drugi put upisana u povijesni niz pobjednika Davisova Cupa, momčadskog prvenstva svijeta. A posebno smo vam zahvalni što ste nas ponovno ujedinili u navijanju, bodrenju i vjeri u uspjeh« kazala je predsjednica zahvaljujući tenisačima na osjećaju ponosa kojima su ispunili milijune navijača u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i diljem svijeta



ZAGREB Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uručila je u ponedjeljak odlikovanja Republike Hrvatske igračima i članovima stručnog stožera hrvatske Davis Cup reprezentacije za izniman uspjeh hrvatske teniske reprezentacije, promociju sporta i međunarodnog ugleda zemlje, te osvajanja Davis kupa.


»U ime Republike Hrvatske želim vam zahvaliti što ste ostvarili sjajan sportski rezultat kojim je Hrvatska drugi put upisana u povijesni niz pobjednika Davisova Cupa, momčadskog prvenstva svijeta. A posebno smo vam zahvalni što ste nas ponovno ujedinili u navijanju, bodrenju i vjeri u uspjeh« kazala je predsjednica zahvaljujući tenisačima na osjećaju ponosa kojima su ispunili milijune navijača u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i diljem svijeta.


»Hvala vam što ste očarali sve ljubitelje tenisa svojim odgovornim ponašanjem i poštenim odnosom prema suparniku i publici, jer ste se predstavili kao zreli i odgovorni sportaši na ponos svojim obiteljima i svojoj domovini. To je posebno važno zbog sve naše djece i mladih koji u vama vide uzor i primjere ostvarenja vlastitih želja, snova i nada«, zaključila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.




Ona je uručila odlikovanja Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom predsjednici HTS-a Nikolini Babić i izborniku Željku Krajanu, a Red kneza Branimira s ogrlicom dobili su Marin Čilić, Borna Čorić, Ivan Dodig, Mate Pavić, Franko Škugor, Viktor Galović i Nikola Mektić.


Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovani su Igor Šarić i Lovro Zovko, dok su Red hrvatskog pletera dobili Igor Borić, Mate Delić, Marin Galić, Dragan Hofšteter, Suzana Knežević, Robert Prusac, Igor Rajković i Velibor Viboh.


U ime nagrađenih zahvalili su predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić i naš najbolji tenisač Marin Čilić.