Grabar Kitarović na Novoj TV

Predsjednica o spornoj proslavi rođendana: “Mamić je organizirao razne večere za mene”

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Gospodin Zdravko Mamić je organizirao razne večere za mene. Uopće ne razumijem u čemu je poanta ovoga i zašto uopće razgovaramo više o ovome. Tu apsolutno nema nikakvog sukoba interesa, rekla je Grabar Kitarović



Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dala je veliki intervju Novoj TV u kojem je odgovorila i na pitanja o rođendanskoj proslavi i večerama sa Zdravkom Mamićem.


U javnosti se konstantno vuče taj famozni rođendan koji vam je organizirao Zdravko Mamić. Možete li nam sad reći kad je došlo do proslave tog rođendana, jeste li bili na toj proslavi, da otklonimo misterij oko tog rođendana?


– Ponovit ću vam ono što sam rekla više puta. Nikada nisam krila da sam se sa Zdravkom Mamićem našla više puta. U razdoblju prije nego što mi je rečeno da je gospodin Mamić pod mjerama. I ti su susreti bili u raznim oblicima, nekad su to bile večere, nekad su to bili susreti na marginama nekih utakmica, međutim njih je bilo prilično malo. Ali i dalje ponavljam što sam rekla više puta, 29. 4. 2015. godine svoj sam rođendan proslavila zajedno sa svojom obitelji u Bruxellesu.




A je li vam organizirao rođendan Zdravko Mamić?


– Gospodin Zdravko Mamić je organizirao razne večere za mene. Uopće ne razumijem u čemu je poanta ovoga i zašto uopće razgovaramo više o ovome. Tu apsolutno nema nikakvog sukoba interesa.


Pa dogodile su se neke smjene kasnije u tajnim službama, pa se sve to nekako povezuje. 


– To apsolutno nema nikakve veze. Odlazak bivšeg šefa službe, gospodina Lozančića, nema nikakve veze ni sa kakvim večerama ni kontaktima s gospodinom Mamićem. Da, on je mogao i morao mene ranije upozoriti da je gospodin Mamić pod mjerama, međutim razlozi njegove smjene su drugačije prirode. O njima ću moći govoriti tek za koju goidnu kad se budu deklasificirali neki dokumenti, a u međuvremenu s gospodinom Mamićem nisam u kontaktu, rekla bih pa već više od dvije godine. Dakle, sukob interesa ne može postojati zato što gospodin Mamić ni na koji način ne utječe na obnašanje moje javne dužnosti.