Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. studenoga 2019.
Rasprava o proračunu

Pred zastupnicima danas Baukov amandman da se osigura novac za - Kolindine navijačke aktivnosti

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 30. studeni 2018. u 8:09 2018-11-30T08:09:52+01:00

»Bandićev» saborski Klub Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika amandmanom je zatražio da se u proračunu osigura 280 milijuna kuna za besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce

Hrvatski sabor u petak sjednicu nastavlja raspravom o amandmanima na državni proračun za 2019. godinu na koji je podneseno 219 amandmana, kao i o onima na rebalans proračuna za ovu godinu na kojeg je podnesen tek jedan Živog Zida.

»Bandićev» saborski Klub Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika amandmanom je zatražio da se u proračunu osigura 280 milijuna kuna za besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce.

U srijedu je na sastanku vladajuće koalicije između ostalog dogovoreno da će Vlada do iduće školske godine pronaći model kako bi djeca u osnovnim školama u cijeloj Hrvatskoj iduće godine imala besplatne udžbenike.

Među amandmanima na proračun našao se i onaj SDP-ovog Arsena Bauka da se Državnom uredu za sport uzme 20 tisuća kuna i preusmjerilo na Ured predsjednice za novu stavku – Navijačke aktivnosti i rekviziti.

»2018. ostat će upamćena po povijesnim uspjesima hrvatskih sportaša, ali i po značajnom sudjelovanju predsjednice u njihovom obilježavanju Sabor bi prihvaćanjem tog amandmana jasno i nedvosmisleno izrazio potporu predsjednici u daljnjim aktivnostima sličnog tipa«, ironično je pojasnio Bauk razloge njegovog podnošenja.

Osim o amandmanima na proračun za iduću godinu i rebalans ovogodišnjeg proračuna, zastupnici bi trebali raspraviti i one podenesene na nekolicinu do sada raspravljenih zakona.

O proračunu, rebalansu te drugim raspravljenim točkama Sabor bi trebao glasovati u ponedjeljak. Tada bi se trebalo glasovati i o Zakonu o udomiteljstvu koji je izazvao nesuglasice u vladajućoj koaliciji na relaciji HDZ – HNS.

HNS je, naime, na zakon podnio amandman kojim je zatražio da i istospolni i neformalni životni partneri imaju mogućnost udomljavanja djece jer, u suprotnom neće podržati zakon, a predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak zaprijetio je kako će, ne prihvati li se njihov amandman, ići na preispitivanje ustavnosti toga članka.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija