Reforma obrazovanja

Poništen natječaj za voditelja ERS-a, Fuchs imenovan za posebnoga savjetnika

Hina

Radovan Fuchs / Foto: D. JELINEK

Radovan Fuchs / Foto: D. JELINEK



Posebno stručno povjerenstvo (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije u utorak je na telefonskoj sjednici odabralo 12 članova Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme, poništilo natječaj za voditelja ERS-a, a premijer Andrej Plenković imenovao je dr. sc. Radovana Fuchsa za posebnoga savjetnika Vlade za koordinaciju rada ERS-a.


Telefonska sjednica održana je pod predsjedanjem premijera i predsjednika PSP-a Andreja Plenkovića, a na njezinu dnevnom redu bile se dvije točke – izbor dvanaest članova ERS-a za provedbu kurikularne reforme i poništenje Javnoga natječaja u dijelu vezanom uz izbor voditelja ERS-a za provođenje kurikularne reforme, priopćila je Služba za odnose s javnošću hrvatske Vlade.


Odabrano 12 članica i članova ERS-a


Sukladno Javnom natječaju za izbor kandidata za voditelja i dvanaest članova ERS-a za provođenje kurikularne reforme, članovi PSP-a odabrali su 12 članova ERS-a na temelju prethodne analize prijava kandidata.




Odabrani članovi su – Iva Ivanković u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Jasna Kudek Mirošević u kategoriji stručnjak za odgoj i obrazovanje, u potkategoriji osnovna škola razredna nastava, Vlado Halusek u kategoriji stručnjak za odgoj i obrazovanje, u potkategoriji osnovna škola predmetna nastava


U kategoriji stručnjaka u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji gimnazije odabrana je Zlatka Markučič, Sonja Rupčić Petelinc u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji strukovne škole, a Davor Brđanović u kategoriji stručnjak u odgoju i obrazovanju, u potkategoriji umjetničke škole.


U kategoriji stručnjaka s nastavničkih studija odabran je Marko Pranjić, u kategoriji dva stručnjaka iz područja prirodnih, tehničkih, biotehničkih znanosti ili biomedicine Krešo Zadro i Zora Popović, u kategoriji dva stručnjaka iz područja društvenih, humanističkih znanosti, interdisciplinarnoga ili umjetničkoga područja Ivan Prskalo i Vladimir Takšić, te Igor Radeka u kategoriji stručnjak iz polja pedagogije.


PSP je razmotrio i prijave kandidata za voditelja ERS-a i u konačnici se usuglasio da se poništi Javni natječaj u dijelu vezanom uz izbor voditelja ERS-a.


Premijer i predsjednik PSP-a mr. sc. Andrej Plenković imenovao je pak dr. sc. Radovana Fuchsa za posebnoga savjetnika predsjednika Vlade za koordinaciju rada ERS-a, a njegove zadaće bit će usmjerene na to da rad ERS-a bude usklađen te da se osigura suradnja i usklađeno djelovanja s PSP-om i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.