Novi incident

Policija Talijanima zabranila ulazak u Hrvatsku: Sletjeli na Krk, a u prtljazi im našli “neprimjeren sadržaj”

P. N.

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Riječ je o osobama starosti  23, 56, 63, 70 i 74 godine, koji su tijekom dana sletjeli u zračnu luku Rijeka s dva manja zrakoplova



Policija danas ima pune ruka posla s Talijanima koji bi “slavili” D’Annunzijevu okupaciju Rijeke.


Nakon četvero privedenih zbog zastave ispred Guvernerove palače, policija je objavila da je odbila ulazak u Hrvatsku petero državljana Italije.


“Nastavno na danas objavljena priopćenja o postupanjima policije u Rijeci vezano uz isticanje neprimjerenih stranih zastava i simbola, te privođenje četvorice državljana Italije, izvješćujemo da je policija odbila ulazak u Republiku Hrvatsku petero državljana Italije.




Riječ je o osobama starosti  23, 56, 63, 70 i 74 godine, koji su tijekom dana sletjeli u zračnu luku Rijeka s dva manja zrakoplova.


Prilikom granične kontrole, pregledom prtljage kod navedenih osoba pronađeni su predmeti (majice, razglednice i sl.) s neprimjerenim sadržajem povezanim s današnjim privođenjima talijanskih državljana u Rijeci.


Sukladno odredbama Zakona o državljanima država članica Europskog gospodarskog prostora i članovima njihovih obitelji, utvrđeno je da navedenih petero državljana Italije ne ispunjavaju uvjete za ulazak te im je rješenjem odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku”