Slijedi obračun

Pobuna zbog Twittera: Bjelovarski HSS zatražio ostavku predsjednika stranke Kreše Beljaka

Hina

snimio Ivica Tomić

snimio Ivica Tomić

"Puniša Račić ubio je glavne ljude naše stranke, a bio je agent srpske Vlade, dakle prethodnik Udbe, a HSS je kao stogodišnja stranka od Drugoga svjetskog rata do Domovinskog rata bio zabranjen i opstao je u emigraciji. Zbog toga smatramo da predsjednik Beljak mora dati ostavku, ali istodobno ne želimo da napusti stranku jer je već bilo previše podjela u HSS-u”, istaknuo je Beljan.



BJELOVAR – Bjelovarski HSS zatražio je ostavku predsjednika te stranke Kreše Beljaka zbog njegove nepromišljene izjave da Udba nije likvidirala dovoljno emigranata.


Predsjednica bjelovarske Gradske organizacije HSS-a Valna Bastijančić-Erjavec, ujedno i zamjenica bjelovarskoga gradonačelnika, poduprla je predsjednika čazmanske organizacije i člana Glavnog odbora HSS-a Dinka Piraka, čazmanskoga gradonačelnika, koji je također zatražio Beljakovu ostavku.


“Zalaganje i borba HSS-a za šume, zabranu prodaje hrvatske zemlje strancima, za besplatnu vodu i da cjevovodi ostanu u vlasništvu hrvatskih tvrtaka pada u drugi plan zbog nepromišljenih i brzopletih izjava i komentara predsjednika Beljaka”, istaknula je Bastijančić-Erjavec.




Dodala je kako je svjesna da joj prijeti suspenzija, “ali netko mora javno reći ono što misli većina članova stranke”.


HSS se treba odmaknuti i od SDP-a i od HDZ-a


Zamjenik predsjednika HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije Ivan Beljan je rekao kako su upravo članovi te stranke bili prve žrtve preteče Udbe.


“Puniša Račić ubio je glavne ljude naše stranke, a bio je agent srpske Vlade, dakle prethodnik Udbe, a HSS je kao stogodišnja stranka od Drugoga svjetskog rata do Domovinskog rata bio zabranjen i opstao je u emigraciji. Zbog toga smatramo da predsjednik Beljak mora dati ostavku, ali istodobno ne želimo da napusti stranku jer je već bilo previše podjela u HSS-u”, istaknuo je Beljan.


Smatra da bi se HSS trebao odmaknuti i od HDZ-a i od SDP-a bez obzira na broj saborskih zastupnika u sljedećem sazivu Hrvatskoga sabora.