Odgovor

Plenković žestoko uzvratio na Škorine napade: ‘Njegov me nastup podsjeća na parodiju Večernje škole’

P. N.

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Foto Marko Lukunić / PIXSELL

Poručio je kako je glas za Miroslava Škoru zapravo glas za Zorana Milanovića. "Dio nastupa koji sam vidio, djelovao mi je kao neka parodija na Večernju školu, s tim što je Večernja škola zabavna, ovo je loše. Čovjek puno bolje pjeva nego što govori, kazao je Plenković



Andrej Plenković danas je komentirao napade predsjedničkog kandidata Miroslava Škore kako je izdao HDZ i Franju Tuđmana.


– Čak sam ga slušao dvije minute. Imam sljedeću poruku – HDZ o kojem govorimo danas je upravo ono mjesto, ideja i program kakvog je htio predsjednik Tuđman. HDZ-ovcima sigurno ne trebaju ni Škoro, ni Bulj, ni Petrov ni cijela bulumenta onih koji su bili tamo da im kažu za koga će glasovati. HDZ-ovci, ali i brojni drugi građani će sigurno glasovati za Kolindu Grabar Kitarović, rekao je prvo Plenković, pa dodao da je “odjednom postao interesantan Škori i drugi zlonamjernim likovima”.


Poručio je kako je glas za Miroslava Škoru zapravo glas za Zorana Milanovića.




– To ljudi moraju znati. Svi oni koji osjećaju Hrvatsku i dijele vrijednosti Tuđmanovog HDZ-a znaju da je istinska kandidatkinja – Kolinda Grabar-Kitarović. A što se tiče Škore, dio nastupa koji sam vidio, djelovao mi je kao neka parodija na Večernju školu, s tim što je Večernja škola zabavna, ovo je loše. Čovjek puno bolje pjeva nego što govori, kazao je Plenković, a potom se obrušio i na Milanovića.


– Devedesetih smo tog čovjeka u Ministarstvu gledali – je li to onaj koji hvata krivine. To je bila njegova odlika tada. Tako je očito u ušao u ovu kampanju s lošim karakterom, s neistinama i bez programa, i s nikakvim rezultatima kao premijer, dodao je.


Upitan je i za dolazak Stjepana Tuđmana na predizborni Škorin skup u Lisinskom.


– Ne znam kako shvatiti njegov dolazak i kakvu je poruku htio time poslati. To on sam sa sobom mora objašnjavati, dodao je.


Plenković ne vidi problem u nastupima ministara na skupovima Grabar Kitarović poput sinoćnjeg Damira Krstičevića.


– Izborna kampanja je, nije nijedan kandidat tu iz vakuuma. Zašto ne bi mogli govoriti – odvratio je.


Upitan je i za izjavu Kolinde Grabar Kitarović o odlasku u Vukovar s djecom nakon mirne reintegracije, iako joj djeca tad još nisu ni rođena.


– Otišla je u Vukovar, što je tu čudno? Nije ona u svojoj formulaciji rekla da je otišla odmah 16. siječnja. Ne treba njenu rečenicu izvrtati u nešto što ona nije rekla, ustvrdio je premijer, optuživši novinare da čitaju pitanja sa šalabahtera.


Nije htio reći hoće li u Saboru braniti Blaženku Divjak, već je ponovio svoju izjavu “o tom, potom”.


– Ima li pritisaka da ju se smijeni? Kako se vi za nju brinete. Ja ću se zapitati jeste li ih HNS-a – uzvratio je novinaru.