Tatin sin

Plenković se verbalno obračunavao sa Šešeljom juniorom

Hina

Foto NL

Foto NL

Što se tiče komentara zastupnika Šešelja, mislim da je on živući primjer izreke da jabuka ne pada daleko od stabla, kazao je Plenković



Zastupnik srbijanske Radikalne stranke Aleksandar Šešelj, sin osuđenog  ratnog zločinca Vojislava Šešelja pokušao je u utorak u raspravi u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe provocirati hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji mu je oštro odgovorio da je on “živući primjer izreke da jabuka ne pada daleko od stabla”.


“Koliko ja razumijem, Vijeće Europe se bori za demokraciju i vladavinu prava. Danas pred sobom imamo čovjeka koji glorificira Jasenovac, koncentracijski logor za 700 tisuća Srba, Židova i Roma, koji glorificira Bleiburg, lidera neonacističkog režima u srcu Europe koji tretira Srbe kao građane drugog reda”, rekao je Šešelj, prije nego što ga je prekinula predsjednica Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Liliane Maury Pasquier.


 “Moram vas prekinuti. Molim vas da poštujete gosta i promijeniti ton, na što sam vas i jučer upozorila”, rekla je  Liliane Maury Pasquier. Premijer Plenković, koji je održao govor i sudjelovao u raspravi u Parlamentarnoj skupštini, vrlo je oštro odgovorio Šešelju, nabrojvši činjenice o programu i statutu stranke kojoj pripada i koju je utemeljio njegov otac. “Što se tiče komentara zastupnika Šešelja, mislim da je on živući primjer izreke da jabuka ne pada daleko od stabla. Vi predstavljate političku stranku čiji program i statut, a što ova Parlamentarna skupština treba znati, promiče program ‘Velike Srbije’ koja bi uključivala teritorij Bosne i Herceeovine i Hrvatske”, rekao je Plenković, čiji je odgovor pozdravljen pljeskom nazočnih delegata iz parlamenata članica Vijeća Europe.