Očekuje jedinstvo

Plenković o izborima u HDZ-u: Trebamo se nadmetati idejama, programima i vizijama

Hina

REUTERS

REUTERS

Istaknuo je kako očekuje da cijeli taj unutarstranački demokratski proces HDZ-u bude dodana vrijednost jačanja i snaženja za parlamentarne izbore.



Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u subotu u Jasenicama kako se na unutarstranačkim izborima u HDZ-u treba nadmetati idejama, programima i rezultatima te je ustvrdio da je HDZ-ov najsnažniji kadar jedinstven.


»HDZ odlikuje to što je demokratska stranka i na izborima koji slijede, svi koji žele sudjelovati, naravno da će to moći. Trebamo se nadmetati idejama, programima i vizijama, a neki od nas mogu pokazati određene rezultate«, odgovorio je Plenković u Jesenicama na pitanje novinara očekuje li potporu članova stranke iz Dalmacije na unutarstranačkim izborima.


Unutarstranački izbori trebaju biti »dodana vrijednost« za jačanje pred parlamentarne izbore


Istaknuo je kako očekuje da cijeli taj unutarstranački demokratski proces HDZ-u bude dodana vrijednost jačanja i snaženja za parlamentarne izbore.




»To je bit takvih političkih utakmica«, dodao je.


Rekao je i da je najsnažniji HDZ-ov kadar jedinstven.


»HDZ-ov najsnažniji kadar je jedinstven. To smo pokazali i 2016., iz nezavidne situacije, kad smo se skupili i dobili ponovno povjerenje. Mislim da je to jedini ispravan put kojim treba ići«, zaključio je Plenković.


Na putu prema Dalmaciji, gdje HDZ danas obilježava značajne obljetnice, Plenković se zaustavio u Jasenicama koje danas slave dan općine. Ondje je otvoren vjetropark »Jasenice I«, a potpisan je i ugovor za izgradnju novog vrtića.


Plenković će u Splitu sudjelovati na obilježavanju 30. godišnjice osnutka splitskog HDZ-a, potom odlazi u Imotski gdje će biti na svečanosti 30. godišnjice osnutka HDZ-a u Imotskoj krajini, a potom ide u Otočac gdje tamošnji HDZ također slavi 30. godišnjicu osnutka.