Premijer u Londonu

Plenković: Zahtjev za opozivom ministrice Divjak je pokušaj oporbe da destabilizira Vladu

Hina

To je uobičajeno i očekivano - Andrej Plenković / Reuters

To je uobičajeno i očekivano - Andrej Plenković / Reuters

»To je uobičajeno i očekivano. Oporba nastoji, po ne znam koji put destabilizirati vladu. Ono što ćemo mi napraviti jest da ćemo razgovarati s našim partnerima iz HNS-a«, rekao je Plenković, dodajući da je njegova Vlada znatno povećala plaće u prosvjeti za razliku od SDP-ove koja ih je smanjivala



LONDON Hrvatski premijer Andrej Plenković komentirao je u srijedu u Londonu najavu SDP-a da pokreće inicijativu za opoziv ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, kazavši kako je to uobičajeni pokušaj oporbe da destabilizira Vladu.


»To je uobičajeno i očekivano. Oporba nastoji, po ne znam koji put destabilizirati vladu. Ono što ćemo mi napraviti jest da ćemo razgovarati s našim partnerima iz HNS-a«, rekao je Plenković, dodajući da je njegova Vlada znatno povećala plaće u prosvjeti za razliku od SDP-ove koja ih je smanjivala.


Na primjedbu novinara da nije odgovorio na pitanje hoće li braniti ministricu Divjak, Plenković je rekao da se »u ovom trenutku ne zna ima li dovoljno potpisa za pokretanje inicijative za opoziv«.