Sastanak užeg predsjedništva stranke

Plenković: Nismo se prepoznali u kritikama iz Vukovara, ova Vlada dvije godine radi odgovorno

P. N.

Na pitanje hoće li prosvjed u Vukovaru ostaviti trag na HDZ-u, Plenković je odvratio: "Ne, apsolutno, to je bilo jasno cijelo ovo vrijeme vrijeme. Mislim da smo čuli poruke, čuli smo svjedočanstva i ono što ponavljam - taj posao moraju obaviti policija i DORH i istražiti i procesuirati sve one zločine, koje nisu dovoljno procesuirani i istraženi. To je bit"



Nakon subotnjeg prosvjeda u Vukovaru u središnjici HDZ-a sastalo se uže predsjedništvo stranke.


Premijer Andrej Plenković i HDZ-ovi dužnosnici razgovarali su o porukama, koje je – zbog sporosti u procesuiranju ratnih zločina – uputio njihov stranački kolega i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića nije bilo, javlja Nova TV, koja je i razgovarala s premijerom.Na pitanje hoće li prosvjed u Vukovaru ostaviti trag na HDZ-u, Plenković je odvratio: “Ne, apsolutno, to je bilo jasno cijelo ovo vrijeme vrijeme. Mislim da smo čuli poruke, čuli smo svjedočanstva i ono što ponavljam – taj posao moraju obaviti policija i DORH i istražiti i procesuirati sve one zločine, koje nisu dovoljno procesuirani i istraženi. To je bit”.

Na dodatno pitanje – niste se prepoznali u kritikama, predsjednik HDZ-a i Vlade u razgovoru za Novu TV je kazao: “Naravno da ne – ova Vlada dvije godine radi odgovorno, čak i ta posebna skupina u Ravnateljstvu policije radi dodatne stvari koje se nisu radile prije – tako da nikakve posebne poruke, koje su bile upućene tamo ne mogu pročitati da idu ovoj Vladi”.