Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Premijer će navijati u Zagrebu

Plenković: "Najbolje želje iz Hrvatske za dečke u Moskvi, ujutro sam sa sinom igrao nogomet"

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 15. srpanj 2018. u 14:35 2018-07-15T14:35:26+02:00

»To je fascinantni uspjeh koji odgovara kvaliteti hrvatske reprezentacije... Možda smo nekada malo i preskromni i stavljamo se u poziciju svojevrsnog autsajdera, no, samopouzdanje pobjednika je ključno u takvim situacijama..u Finalu se sve može«, rekao je te dodao kako hrvatski reprezentativci »imaju snagu ne popustiti i silan mentalitet«

ZAGREB Hrvatski premijer Andrej Plenković, koji će finalnu nogometnu utakmicu Hrvatska-Francuska pratiti s navijačima na otvorenom, u centru Zagreba, rekao je u nedjelju kako za 'dečke u Moskvi' ima najbolja očekivanja i želje.  

Plenković će hrvatske nogometne reprezentativce bodriti u društvu obitelji, prijatelja i kolega, a zajedno s njime bit će predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Ujutro je, kaže, sa sinom koji ima tri i pol godine, doma slušao »Zaprešić boyse«, malo igrao, trenirao i spremao se za utakmicu.

»Malo Modrić, malo Rakitić«, rekao je te dodao kako je slična atmosfera danas vjerojatno u brojnim hrvatskim domovima.

U telefonskom razgovoru za Hrvatski radio ocijenio je fascinantnim uspjeh hrvatskih nogometaša.

»To je fascinantni uspjeh koji odgovara kvaliteti hrvatske reprezentacije... Možda smo nekada malo i preskromni i stavljamo se u poziciju svojevrsnog autsajdera, no, samopouzdanje pobjednika je ključno u takvim situacijama..u Finalu se sve može«, rekao je te dodao kako hrvatski reprezentativci »imaju snagu ne popustiti i silan mentalitet«.

»U očima brojnih drugih smo u 'top pet' zemalja nogometa i nakon ovog prvenstva vjerojatno ćemo se i sami drugačije osjećati. Već ovo dosad je prekrasno iskustvo...moramo biti sretni da su nam to priuštili...Ako pobjedimo, a mi se svi nadamo, to bi bio jedan revanš epskih razmjera«, rekao je Plenković.

Najavio je da će hrvatske reprezentativce bodriti među navijačima u centru Zagreba.

»Ići ćemo u centar grada, doći će neki članovi Vlade, predsjednik Hrvatskog sabora..Bit ćemo među navijačima, s obitelji i prijateljima, i bodriti Hrvatsku«, rekao je.

»Uz najbolja očekivanja i želje za dečke u Moskvi« poželio je i da kiša, koja u Zagrebu pada od jutra, prestane padati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.