Afera s paketićima za siromašne

Plenković: Ministrica Murganić ima moje povjerenje, opozicija je još smješnija nego zadnji put

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Plenković je novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na upit ima li Murganić, čiju ostavku traži oporba, još uvijek njegovo povjerenje rekao: »Ma naravno da ima, kakva ostavka« i dodao da su opozicionari »još smješniji sada nego zadnji put«



ZAGREB Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u četvrtak da ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić ima njegovo povjerenje, odbivši zahtjev oporbe za njezinom ostavkom zbog afere s paketićima za siromašnu djecu.


Plenković je novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na upit ima li Murganić, čiju ostavku traži oporba, još uvijek njegovo povjerenje rekao: »Ma naravno da ima, kakva ostavka« i dodao da su opozicionari »još smješniji sada nego zadnji put«.


Saborski zastupnik Mosta Tomislav Panenić zatražio je u četvrtak da netko odgovara zbog afere s paketićima za siromašnu djecu, koji su završili u privatnom dječjem vrtiću, SDP-ovac Gordan Maras poručio je kako bi se odgovorna osoba za taj propust trebala u najmanju ruku ispričati, a možda i snositi sankcije, a stranka GLAS zatražila je ostavku Murganić.




Ministrica je pak izjavila kako joj je žao što su posjet predstavnika tog ministarstva privatnom dječjem vrtiću i podjela poklona s oznakom Europskog socijalnog fonda »za najpotrebitije» stavljeni »u ne baš dobar kontekst«, istaknuvši kako se radilo o promotivnim materijalima tih fondova, a pokloni nisu nabavljeni iz sredstava namijenjenih humanitarnim organizacijama.


Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je novinarima u vezi sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a da se radi o redovnoj sjednici na kojoj će se razmotriti aktualna politička situacija i analizirati protekla godina.


Kazao je da će se u analizi aktualne političke situacije vjerojatno dotaknuti i presude haškog suda bosanskohercegovačkim Hrvatima. Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća u hotelu Esplanada održat će se sjednica Središnjeg odbora HDZ-a.