Iskorak u pravom smjeru

Penava prvi gradonačelnik Vukovara na pravoslavnoj liturgiji za Uskrs: ‘Ovo je ljudska gesta’

Hina

Foto Nenad Reberšak

Foto Nenad Reberšak

Drago mi je što sam ovdje sa svojim sugrađanima kojima čestitam Uskrs sa željom da ga provedu u miru i sa svojim obiteljima, rekao je Penava



VUKOVAR Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima nazočio je uskrsnoj liturgiji u pravoslavnom hramu Svetog Nikolaja u Vukovaru povodom blagdana Uskrsa kojega danas vjernici slave prema julijanskome kalendaru.


Pravoslavnim vjernicima čestitao je Uskrs, a svoju nazočnost pravoslavnoj liturgiji komentirao riječima da je to ljudska gesta i iskorak u smjeru koji je prijeko potreban.


»Koliko znamo ovo je prvi put da je jedan gradonačelnik Vukovara nakon Domovinskog rata došao u pravoslavnu crkvu. Drago mi je što sam ovdje sa svojim sugrađanima kojima čestitam Uskrs sa željom da ga provedu u miru i sa svojim obiteljima«, rekao je Penava.




Na novinarsko pitanje očekuje li da se sada predstavnici srpske zajednice pojave na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Penava je rekao da će o tome govoriti njihova djela.


»Ovdje sam danas isključivo zbog pravoslavnih vjernika koji su građani Vukovara«, rekao je vukovarski gradonačelnik te dodao da se katkada previše obaziremo na riječi, a premalo na djela, na ono što tko čini.


S gradonačelnikom Penavom u hramu Sv. Nikolaja uskrsnoj liturgiji nazočila je i dogradonačelnica Ivana Mujkić, čelnik vukovarskog HDZ-a Damir Barna, vijećnici HDZ-a u Gradskome vijeću te hrvatski branitelj srpske nacionalnosti Savo Manojlović.