Potpredsjednik SDP-a

Peđa Grbin: Bernardić je kukao o medijskom linču i da su za rejting svi krivi osim njega

P. N.

Peđa Grbin, Foto: N. REBERŠAK

Peđa Grbin, Foto: N. REBERŠAK

Ja glavu zabijati u pijesak neću. A neću niti otići iz SDP-a dok god postoji i trunka nade da se ovu stranku može popraviti i učiniti boljom, napisao je Grbin na Facebooku



Nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva SDP-a, potpredsjednik stranke Peđa Grbin oglasio se na svom Facebook profilu.


“SDP se nalazi u problemu, to je evidentno. Možda najbolji opis stanja u kojem se nalazimo dao je nedavno Ivan Račan kada je napisao: “Gledao Otvoreno… Umjesto rasprave o inicijativama SDP-a, tema su bili SDP i predsjednik stranke. Kad bi problem bio samo predsjednik SDP-a, tad bi se relativno lako i brzo krenulo u rješavanje problema.


Problem je nažalost gotovo sve. Identitet, vizija, dnevni sadržaj, organizacijsko ustrojstvo… SDP previše sliči na stranku javnog sektora; stranku prožetu borcima za privilegije, novac poreznih obveznika ili vlastite karijere. Takav SDP previše sliči na HDZ, a jedan HDZ je za Hrvatsku dovoljan, ako ne i previše.”




Mi, naprosto, nemamo ideja ni jasnog stava i vizije što treba činiti kako bi se Hrvatska promijenila na bolje. Da nema istupa i inicijativa pojedinaca, netko bi se opravdano mogao zapitati zbog čega naša stranka uopće postoji. Upravo zbog toga sam reagirao, nadajući se da ću time izazvati barem pokušaj rasprave o stvarnim problemima u kojima se SDP danas nalazi.


Na žalost, nisam u tome uspio. Rasprava na sinoćnjem Predsjedništvu svela se na predsjednikovo kukanje kako je žrtva medijskog linča i kako su, u osnovi, za njegov rejting krivi svi osim njega. E da, poručeno je i kako bi pojedini članovi stranke trebali paziti što govore. Rasprava se svela na to da su kolege Opačić i Mrsić krivci za sve što nam se događa…


Nemam ih namjeru braniti, iskusni su političari, sami su odlučili istupati i u mnogome su pretjerali, ali prihvatiti tezu da će njihovim odstranjivanjem SDP automatski postati boljim ne mogu. Ne mogu jer ćemo i nakon njihovog odlaska i dalje biti stranka bez ideja, stava i vizije.


 Ja glavu zabijati u pijesak neću. A neću niti otići iz SDP-a dok god postoji i trunka nade da se ovu stranku može popraviti i učiniti boljom.


SDP je bio važan dio hrvatske političke povijesti, ključ demokratizacije naše zemlje i moj je cilj da to bude i u budućnosti” napisao je Grbin.