Nastavak prepucavanja

‘Pazi koga stavljaš na liste jer će ti Plenković sve pokupovati preko off shore hobotnice’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook Zoran Milanović

Foto Facebook Zoran Milanović



Premijer Andrej Plenković varao se ako je mislio da će sve ostati na njegovoj današnjoj poruci Zoranu Milanoviću da treba paziti koga ‘stavljmo na listu’. Milanović mu je, naravno, samo nekoliko sati kasnije odgovorio, u nastavku medijskog prepucavanja ovog dvojca.


– Slažem se s Plenkovićem da ‘treba paziti koga se STAVLJA na liste’. Recimo – sve one koje mu je, prema njegovom kazivanju, stavila i preporučila Kolinda Grabar Kitarović i njezini kasnije posmicani savjetnici. Ili razne stranačke posinke i srodne političke maloljetnike bez dana ikakvog iskustva, koje je, preko reda, stavio na liste sam.


Stavljanje je glagol koji baš priliči načinu na koji se u HDZ-u dolazi na listu. I Plenkovića je na listu 2011. stavila Jadranka Kosor, dan-dva nakon što ga je učlanila u HDZ. Lijepo joj se i ljudski zahvalio.




Ja sam u skoro deset godina puno puta sastavljao liste, ali sam pazio da ljude ne ‘stavljam’, nego da ih predlažem prema nekakvim kriterijima, stažu, zaslugama i radu, čak i kada se radilo o vrlo mladim ljudima. Nezahvalan posao u kojemu sam katkad i pogriješio.


Međutim, sve navedeno nebitno je i blijedi u srazu s cinizmom i prijezirom prema demokratskim normama kojima pršti Premijerova podsviješću bremenita doskočica. Otprilike – pazi koga STAVLJAŠ na liste, jer ću ti sve to pokupovati preko ‘off shore’ koalicijske hobotnice koja neumorno dela 365 dana u godini. Stvarno?, napisao je Zoran Milanović na Facebooku.