Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. siječnja 2020.
Ruski mediji prenose

PREGOVORI U TIJEKU Sberbank namjerava prodati udjel u Agrokoru, ima puno zainteresiranih

Foto D. Jelinek
Foto D. Jelinek
Autor:
Objavljeno: 24. siječanj 2019. u 18:52 2019-01-24T18:52:16+01:00

Sberbank je spreman prodati svoj udio u hrvatskom trgovačkom lancu Agrokor, a taj posao se vjerojatno može provesti u prvoj polovici ove godine, izjava je Vedjakin na marginama gospodarskog foruma u Davosu, prenosi list Kommersant pozivajući se na agenciju Reuters

Sberbank je spreman prodati svoj 39,2-postotni udio u Agrokoru i taj bi se posao mogao provesti u prvoj polovici ove godine, prenose u četvrtak ruski mediji izjavu prvog zamjenika predsjednika Sberbanka Aleksandera Vedjakina.
Sberbank je spreman prodati svoj udio u hrvatskom trgovačkom lancu Agrokor, a taj posao se vjerojatno može provesti u prvoj polovici ove godine, izjava je Vedjakin na marginama gospodarskog foruma u Davosu, prenosi list Kommersant pozivajući se na agenciju Reuters.
»Pregovori su u tijeku sa svim zainteresiranim stranama, a ima ih dosta«, rekao je Vjedjakin za RIA Novosti. Istaknuo je da je u tijeku postupak podmirenja obveza Agrokora prema Sberbanku te da je prodaja udjela u hrvatskom maloprodajnom lancu dio strategije rješavanja dugova.

Sberbank je najveći Agrokokov kreditor s izloženošću od 1,1 milijarde eura, a u skladu s postignutom nagodbom u postupku izvanredne uprave koja uključuje zamjenu duga za dionički udjel Sberbank bi bio najveći dioničar Agrokora s udjelom od 39,2 posto.
»Sberbank vjerojatno neće trebati retailera u toj zemlji (Hrvatskoj). To je non-core imovina i prodaja je dio naše strategije«, objasnio je Verdjakin razloge za odluku o prodaji udjela.
Inače, početkom prosinca prošle godine savjetnik predsjednika Uprave Sberbanka Maksim Poletaev je u razgovoru za Reuters rekao da je Sberbank počeo primati ponude za prodaju svog udjela u Agrokoru.
Poletaev je rekao da su Sberbanku počele stizati ponude za kupnju udjela u Agrokoru od raznih fondova, od SAD-a i Kanade do Velike Britanije.
»Sve ovisi o cijeni, za sada proučavamo te prijedloge«, izjavio je početkom prosinca Poletaev.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.